Следва

Протеин, без животински продукти - напълно възможно и ето как

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Тъй като учебната година официално започна и първият звънец удари, логично сме на вълна училище, макар и отдавна да сме го завършили...

Celebrities преди 8 години

Тъй като учебната година официално започна и първият звънец удари, логично сме на вълна училище, макар и отдавна да сме го завършили. Вълнуваме се обаче, не по-малко от плахите малчугани, които влизат за първи път в училищния двор, или от тези, по-големите, щастливи да срещнат приятели и... учители, може би, отново. 

И така, в духа на този хубав ден си припомняме и страховете, и трепетите, и тъгата по отминалата ваканция, но и уроците, които сме научили, точното там, в голямото училище, където, признаваме си, понякога ни се иска да се върнем. 

Правим го, макар и за малко, макар и в мислите си, с обичайната ни доза много значими и красиви цитати, този път за негово величество - училището:

Галилео Галилей

"Никой друг не можеш да научиш, можеш само да му помогнеш да намери знанието в себе си."

Робърт Фрост

"Има два вида учители: тези, които те напъват с толкова много информация, че не можеш да помръднеш и такива, които ти дават само малък подтик и можеш да скочиш до небето."

Дейвид Полис

"Трябва ли винаги да учим децата си с книги? Нека първо да ги научим да гледат към звездите, да се възхищават на слънцето и планините. Нека ги запознаем с дърветата, с пеперудите и цветята. Да събудим у тях възхита и възторг към цвета на живота. Едва тогава те ще се научат да мислят. А щом започнат да мислят, ще започнат да питат. Тогава им дайте книга."

Джейкъб Броновски

"Важно е учениците да носят малко бунтарско отношение в занятията си. Те не са тук, за да боготворят онова, което е познато, а за да го подлагат на съмнение."

Оскар Уайлд

"Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено." 

Плутарх

"Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален."

Имануел Кант

"Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! — ето това е девизът на Просвещението."

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.