Следва

Детска София:

Пяната на дните

Може би от всички маски, които поставяме на лицата си, най-досадна ни се вижда ексфолиращата...

преди 8 години

Може би от всички маски, които поставяме на лицата си, най-досадна ни се вижда ексфолиращата. И колко често удобно пропускаме и факта, че тя се прави на цялото тяло. А без нея, най-горния пласт на кожата ни среща трудности с това да се сбогува с нас. И идеалът за гладка и сияйна кожа се превръща в недостижим.

Първото най-важно нещо преди да си изберем ексфолиант е да се запознаем добре със собствената си кожа. Лесно е, тъй като си е наша и всеки проблем свързан със зачервяване, акне или изсушаване, ни е до болка познат. След това в зависимост от това избираме по-фина или с малко по-едри частици маска. Поглеждаме и към състава на веществата в нея, тъй като вариантите са много и ние търсим най-подходящия, който да ни прилепва като “втора кожа” и да ни накара да се чувстваме възможно най-комфортно в собствената си.



Навярно често сме попадали на рецепти за домашни маски “направи си сам” из интернет простраството. Нелепостта на някои от препоръчваните методи е на ниво, а резултатът от самодейността никога не закъснява. Като например използването на бръснач за премахване на най-горния пласт на дермата. Иначе казано мъртвите клетки, които ексфолиантът бори. И Тим Бъртан не би могъл да сътвори по-сюрреалистичен сюжет. Или поне неговият Суини Тод приемаше само мъже в бръснарницата си.

Друг много популярен метод ни свързва с любовта към кофеина из основи. Прави приятна разходка в миналото, подтиквайки ни да пием прецедено кафе от джезве. И след това да натрием цялото си тяло с безценната съставка, която иначе изхвърляме в кофата. Дотук всичко е супер, стига да си купуваме фино смляно кафе и да не страдаме от малко или много чувствителна кожа. Защото освен червенините и раздразнението ще се сдобием и с омазняване на кожата след тази био процедура.

Псеничните трици са също много препоръчвани в тази сфера, макар мнението ни да е, че са най-подходящи за консумация с мляко и сладко за разкош.
И тъй като списъкът от “каквото ми попадне у дома го слагам на лицето си” е доста дълъг, се уповаваме на класиката.

А именно, ако имаме проблемна кожа, то една разходка до кабинета на някой добър дерматолог да не се отлага, тъй като, ако не друго то влияе добре дори на метаболизма на тялото ни. След това да насочим цялата си био и еко любов към подходящите локации, които ни предлагат съответната козметика, която природозащитници, успокойте се, не е тествана върху животни. Но със сигурност е преминала през достатъчно проби, за да знаем, че крайният резултат няма да нанесе повече щети от подобренията, които обещава.

И в крайна сметка да полагаме тези грижи постоянно, а не стихийно, при силен прилив на любов към себе си. Защото кожата, освен за красота, е нашата обвивка, буквално. И редом с белите ни дробове - източник на кислород за организма ни. Следователно е напълно заслужила да диша свободно, без излишни натрупвания на мъртви клетки по нея.

More from View Sofia

More