Следва

Men’s Exhibit: Vladimir Karaleev, колекция пролет/лято 2016

Бъркин оттегли иска си срещу Hermes да не използват повече името й за прочутия модел чанта

Конфликтът между модната марка Hermes и актрисата Джейн Бъркин бе разрешен по мирен път. Джейн се отказа от...

All fashion преди 8 години

Конфликтът между модната марка Hermes и актрисата Джейн Бъркин бе разрешен по мирен път. Джейн се отказа от искането си името й да не бъде използвано за нарицателно на популярния модел чанта на бранда. За добрия изход от разправията на всички съобщиха директно от модна къща Hermes.

Казусът: преди около месец, Бъркин помоли името й повече да не фигурира в названието на популярната в цял свят чанта на фирмата. Просбата бе свързана с това, че актрисата се е почувствала възмутена от жестокостта, с която се третират крокодилите, от чиято кожа се произвеждат ултраскъпите чанти, за които многократно сме писали.

В отговор на искането на Джейн модна къща Hermes отговори, че те също са възмутени от отчетите на PETA за това какво е отношението към животните, специално в една от многото тексаски ферми, ангажирани с отглеждане на суровина за луксозния бизнес. Ръководството на компанията увери, че ще направят всичко възможно да установят и ликвидират всяко нарушение на правилата за общуване с животните.



Видимо, на бранда действително се е удало да поправи ситуацията във въпросната ферма на ужасите, и в резултата Джейн оттегли иска си. Или пък просто са успели да се договорят с актрисата. Не е ясно какво точно стои в основата на сполучливото разрешение на казуса, но първият вариант е по-симпатичен.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.