Следва

Men’s exhibit: Paul Smith и перфектният костюм за път

Men’s Exhibit: Vladimir Karaleev, колекция пролет/лято 2016

Колекцията предлага деконструктивна и сурова естетика, премесена с деликатна геометричност и градски шик...

All fashion преди 8 години

Българският дизайнер Владимир Каралеев разкри първи кадри от най-новата си колекция Пролет/Лято 2016, включващи моделa Ханс Лорин и фотографa Хана Рюкерт. Колекцията предлага деконструктивна и сурова естетика, премесена с деликатна геометричност и градски шик.

С новите си свежи предложения, българинът затвърждава позициите си на един от развиващите се модни таланти на берлинския подиум. Сред кройките и материите се открива ефектна смесица от внимателно поднесена небрежност и лека доза андрогинност. В колекцията доминират свободно падащи силуети, с неподправени детайли като разшити подгъви и шевове, драпирани деколтета и ревери, както и апликирани елементи, които придават на цялостната визия чувствена привлекателност.

За тенденциите и съвременното търсене Каралеев смята, „че клиентите винаги искат нещо различно, но не такова, което крещи в лицето“. Придържайки се към тази теза, дизайнерът е сътворил своеобразна палитра от черни, бели и сиви нюанси, с цветни пръски от прасковено и коралово, които допринасят за лятното излъчване на моделите. При използваните материи в колекцията се наблюдава балансиран контраст между по-тежки и плътни материи и ефирни и прозрачни тъкани.



Очаквайки с нетърпение следващия летен сезон, винаги е удоволствие да видим и българско присъствие на световния подиум, затова от сърце пожелаваме успех на талантливия дизайнер и се надяваме, че ще ни радва с още по- оригинални и стилни хрумвания.




























 

More All fashion