Следва

Слънце + морска вода = дехидратация. SOS продукти

Какво ново: Първи аромат от Miu Miu, елегантно атрактивен, точно като Миуча Прада

Точно затова ароматът му е химера – не може да бъде класифициран, защото отказва да бъде класифициран...

Body преди 8 години

Официално е известно още от август. Първото ухание в бутилка, носещото двете закачливи букви Miu Miu, пристига запечатанo в синьо-червена опаковка и заявява, че ароматът му, проектиран по образ и подобие на Миуча Прада, е точно толкова противоречив, колкото гениалните творения на италианската дизайнерка, която безпогрешно разбира, че модата не е повърхностна – тя посредничи на взаимоотношенията ни с околния свят, изгражда идентичността ни. Точно силата да изгради идентичност – да признае, промени или отхвърли правилата, е приоритет за жената, вдъхновила първия Miu Miu.

И затова ароматът му е химера – не може да бъде класифициран, защото отказва да бъде класифициран. Уханието е неуловимо – същността на Miu Miu естествено отхвърля очакваното, общоприетото, сдържаното и клишираното. Качествата, които излъчва, също са неуловими – младост, женственост, свобода и увереността, че знаеш какво искаш.

Ароматът

Всички знаем, че Миуча Прада е майстор на неочакваното. Тя комбинира обикновеното с ултраизисканото, за да създаде нещо изненадващо и изкусно без да е фалшиво. Вдъхновена от Prada, парфюмеристът Даниела Андрие създава етюд на контраста. Започва с елегантните и чувствени цветни нотки момина сълза, пресъздадени от естествените ухания на жасмин, абсолют роза и синтетични зелени нотки. Деликатният, свеж и естествен аромат е поставен на дълбок земен фон – дървесната и пиперлива акигала (екстракт от пачули). Тя внася мрачна мистериозност в изтънчената красота на цветята. Изненадващата комбинация – цветя и земя, изглежда естествена и непреходна, но ефектът, който създава е напълно съвременен, чисто алхимичен трик. Крайният ефект е едновременно искрящ и леко предизвикателен – съвсем в стила Miu Miu.

Флаконът



Също като аромата, флаконът Miu Miu е изтъкан от противоречия. Чувственото нежносиньо матово стъкло, в характерния капитониран стил на емблематичната за Miu Miu дамска чанта, е едновременно класическо и модерно. Прозрачният червен диск придава игрив, жив и ексцентричен вид, а топлият му цвят отлично допълва студеното синьо на флакона. Крайният ефект е младежки и женствен, но и с усещане за леко преувеличена елегантност – далечен спомен за сън, пресъздаден от Technicolor.

Момичето



Е Стейси Мартин, лице на фешън марката от кампанията есен-зима 2016, рядък талант с игрива интелигентност и артистична взискателност. Дебютира в киното с последния филм на провокатора Ларс фон Триер "Нимфоманка", където младата Стейси си партнира с Шая Лебьоф, Уилям Дефо, Крисчън Слейтър, Стелан Скарсгард, Ума Търман и Джейми Бел. 

За ароматната реклама на Miu Miu я снима прочутия Стивън Мейзъл, който улавя уникалното й излъчване – едновременно нежна, изключително женствена и мъничко раздразнителна. Добре очертаните й очи, изпънатата назад коса и небесно сините мотиви върху офицалната Miu Miu рокля напомнят за оптимизма в киното от 60-те години и безгрижния и игрив дух на марката. 

От септември в портфолиото на групировка Coty.
 

More Body