Следва

Дизайн за вдъхновение: В заведенията на фешън брандовете

Витаминозни коктейли за спешни бюти и здравни нужди

Есен. Синоним на завръщане, нов старт, промяна, красота, витамини...

Health преди 8 години

Есен. Синоним на завръщане, нов старт, промяна, красота, витамини...
Точно за последната думичка се хващаме днес, защото: витаминозните коктейли, приготвени от най-различни плодове и зеленчуци, са не само много вкусни, но и супер полезни за здравето, тъй като зареждат организма с необходимите витамини и минерали. Нещо повече, за тяхното приготвяне не се изискват големи усилия и много време. Затова, запретваме къснолетни ръкави и почваме:

Плодово-зеленчуков коктейл, подобряващ състоянието на кожата и кръвоносните съдове

Този коктейл се приготвя от плодове и зеленчуци, богати на витамини А, Е и С. Ето защо, за приготвянето му са необходими моркови, съдържащи каротин (провитамин А) и витамин Е, както и портокали и грейпфрути, отличен източник на витамин С.

За да се приготви една порция от коктейла са необходими 3 големи моркова и 2 портокала, които може да заменим с половин грейпфрут. От морковите и цитрусовите плодове поотделно се изстиска сока с помощта на сокоизстисквачка и след това всичко се смесва в блендер. В този коктейл може да се добави и 1 чаена лъжичка настърган корен от джинджифил, за да му придаде тонизиращи свойства.



Зеленчуков коктейл, извеждащ токсините от организма

Коктейлът се приготвя на базата на сок от цвекло в равни пропорции със сок от моркови и сок от краставица. Преди да се смеси с другите сокове, сокът от цвекло трябва да престои в хладилник в продължение на 2 часа, за да изчезнат вредните фракции. Редовната употреба на този коктейл изчиства черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците и кръвоносните съдове и предотвратява развитието на онко-заболявания.

Концентрираният сок от цвекло може да предизвика замайване и сърцебиене, така че към него трябва да се привиква постепенно, започвайки с една супена лъжица, разредена в 100 мл шипкова отвара или обикновена преварена вода. Всеки ден дозата се увеличава, докато организмът привикне.

За да се приготви една порция изчистващ зеленчуков коктейл трябва да се смесят в блендер 100 мл престоял в хладилник сок от цвекло, 100 мл сок от краставица и 100 мл сок от моркови. Сокът от моркови може да се замени със сок от тиква, а сокът от краставица със сок от зеле. В коктейла може да се добави и сок от зелена ябълка.

Плодови коктейли, тонизиращи организма и укрепващи имунната система

Тонизиращите коктейли се приготвят на базата на богати на витамини плодове: портокали, грейпфрути, киви, ананас, ябълки, грозде и други. Например, може да се приготви витаминозен коктейл от прясно изцеден сок от 4 портокала, 2 киви и половин грейпфрут. За да стане по-полезен, може да се добави мед, отвара от шипки или сок от сочни зърнести плодове.

Хранителни витаминозни коктейли

Тези коктейли се приготвят на базата на плодове и нискомаслено кисело мляко. Те не само насищат организма с витамини, но също така добре утоляват глада, затова една порция от този коктейл може да замени сутрешната закуска.

За да се приготви една порция хранителен коктейл, се смесват в блендер 100 мл нискомаслено кисело мляко, прясно изцеден сок от манго и сок от два портокала. Вместо манго, може да се използва банан.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.