•  

Петъчен БЛИЦ: Николая Никова

Българското кисело мляко си има ново красиво лице, което да го популяризира по света. Красавицата се казва Николая Никова на 21 години и идва в София...

Българското кисело мляко си има ново красиво лице, което да го популяризира по света. Красавицата се казва Николая Никова, на 21 години и идва в София от родопското село Момчиловци край Смолян. Но дори и в големия град носи в сърцето си любовта към природата и планината и се записва да учи в Лесотехническия университет горско стопанство.

Решава да участва в конкурса "мис Родопи" като разбира, че има много малко записали се момичета от Родопите и решава, че е добре идея да се пробва, защото е важно победителката да бъде именно от там. Красавицата прави впечатление на журито и печели титлата, откроява се сред останалите с умението си да свири на гайда. Гайдата е истинска страст за младото момиче и тя е солист на формацията 100-те каба гайди.

Освен гордо да носи титлата “Мис Родопи” Николая ще бъде посланик и лице на кисело мляко “Момчиловци” в Китай и заедно с четирите подгласнички в конкурса ще посети Шанхай в края на годината в рамките на програмата за популяризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.