Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 21.09 - 27.09

Дизайн за вдъхновение: В заведенията на фешън брандовете

Общоприето твърдение е, че хората в модния бизнес имат определено отношение към храната, което се...

All About Life преди 8 години

Общоприето твърдение е, че хората в модния бизнес имат определено отношение към храната, което се характеризира основно в две направления - никаква консумация за възможно най-дълго време или перфектно подбрани ястия в супер луксозна атмосфера.

Днес ви представяме втория вариант, по повод бързо разпространяващата се тенденция в модните среди - брандове да отварят свои собствени ресторанти и кафенета. Gucci, Roberto Cavalli - всички подобни заведения носят частица от стила на съответната марка, но заедно с това предлагат любопитни интериорни визии, които няма как да подминем. Заедно с модния дизайн, погледнат от друг ъгъл, ви предлагаме възможността да надникнете и в скъпите менюта на заведенията като поредното доказателство, че и фешън обществото се храни и то не с какво да е.

Burberry, Лондон









Британският лейбъл отвори свое кафене тази година, естествено, в самия център на английската столица. Заведението носи името на основателя на марката Thomas Burberry, а наред с класическия чай с мляко, менюто предлага продукти от местни фермери и доставчици. В заведението клиентите могат да се възползват от секцията с подаръци, където се представя сезонна колекция от маркови изделия, включваща одеяла, калъфки за възглавници, свещи и аксесоари за път, напълно отговарящи на стила и визията на Burberry.

PRADA: Бар Luce, Милано























Отдавна сме се убедили, че дизайнерката Миуча Прада винаги е една крачка напред от другите, а новооткритият ù ресторант и арт център в Милано потвърждава това ни твърдение. Изненадвайки всички, Прада решава да наеме филмов режисьор за проектирането на обекта, вместо да заложи на някой известен интериорен дизайнер. Избраникът е Уес Андерсън, нашумял с филма „Гранд хотел „Будапеща“, в който определено си пролича, че американецът има дизайнерски усет и конструктивна мисъл, след като успя да превърне несъществуващ хотел в световно известна локация. Интериорът на бар Luce напомня за хотелския стил с многоцветните си тапети, ретро столовете в пастелни цветове и настолните машини за игра. Подходящо място да напишеш някой филмов сценарий или художествен роман, не мислите ли?

Chanel: Beige Alain Ducasse, Токио



















Ресторантът Beige Alain Ducasse, разположен в центъра на Токио, е едно от изящните творения на творческия екип на Chanel. В това си начинание брандът си партнира с утвърдилите се шеф –готвачи Кей Коджима и Ален Дюкасе, които прекрачват общоприетите кулинарни граници и смесват френски и японски съставки, за да получат неподражаем и заслужаващ възхищение резултат. Обстановката се отличава със минималистични форми, естествени материали, скъп текстил и разбира се, много бежово, във всичките му нюанси и преливания.

Cavalli Restaurant & Lounge, Ибиса















Флорални мотиви, зебров и ягуарски принт, блясък и гледка към едно от най-луксозните яхтени пристанища в света. Изброените елементи могат да се свържат само с едно име и това е Just Cavalli. Намиращо се в централната част на известния остров, заведението се помещава на 21 528 кв. м. и е декорирано в типичния за Роберто атрактивен стил. Гостите на бара имат възможност да опитат семейното вино „Tenuta Degli Dei“, както и прочутата водка „Tenuta Degli Dei“, които допълват иначе шикозната обстановка, всеки детайл от която е час от последната колекция на дизайнера. Философията на ресторанта Кавали описва „удоволствието от слушането на приятна музика, придружено от хубава храна и добра компания в елегантна и изискана обстановка.“

Ralph Lauren Coffee Shop, Ню Йорк













Незадоволен от дизайнерските облекла, линията парфюми и колекцията аксесоари за дома, Ралф Лорън добавя и кафе-магазин към своето CV. Някак логично заведението отваря врати на горния етаж над новия магазин на марката, намиращ се на 5-то авеню в Ню Йорк. Обзаведен в класически американски стил с бели дървени ламперии и мозаични подови покрития, уютното местенце предлага органични видове кафе от Централна и Южна Америка и Африка, както и селекция от тениски, шапки и текстилни чанти с прочутото зелено лого на бранда.

Gucci Cafe Ginza, Tokyo



















Единственото заведение под управлението на Gucci е изисканият лънч бар Ginza в Токио. Като част от 7-етажния комплекс на модния лейбъл, мястото изпъква с бизнес излъчване и първокласна обрана визия. Интериорът ни напомня изключително много на дизайнерската визия във филма „Самотен мъж“, режисиран от Том Форд, който напусна екипа на бранда през 2004 г. Но извън приликите мястото ни впечатли и с политиката си да сервира кафе и ръчно направен шоколад напълно безплатно.

Bulgari, Токио





















Отново Токио и отново изпипан дизайн и съвременен лукс. Проектиран и обзаведен от Антонио Читерио, ресторантът прави впечатление с характерните за дизайнера семпъл стил, прави линии и стремеж към оптимална функционалност. Контрастът между тъмните интериорни цветове и напиращата от огромните прозорци светлина придава усещане за монументалност на пространството.
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.