Следва

Обекти на желанието

NYFW: Пълната колекция Proenza Schouler пролет/лято 2016. Забележителна!

Моден ентусиазъм и страхопочитание завладява всички, станали свидетели на феноменалното пролетно ревю на...

All fashion преди 8 години

Моден ентусиазъм и страхопочитание завладява всички, станали свидетели на феноменалното пролетно ревю на младото дизайнерско дуо зад Proenza Schouler, те просто представиха нещо специално. "Без спектакъл и без фойерверки.

"Искахме просто да покажем силата на занаята в правенето на дрехи ", заяви Лазаро Ернандес преди дефилето, но всъщност, сами по себе си, дрехите наподобяват по впечатление фойерверки.

Дизайнерите непрекъснато се стремят да намерят нов образ на модерното, женствеността и увереността. Такава им е работата, вярно не е лесна, но Ернандес и Макколоу, незнайно как, успяват да съберат в едно цяло тези три различни концепции и желания. В семплата палитра от черно, бяло, червено и зелено (появяващо се при аксесоарите и една-единствена рокля), акцентите са видимо изразени с панделки, силно структурирани къдри и изрязани детайли при раменете. Испанските препратки са очевидни, но и доста деликатни в сравнение с тези при Oscar de la Renta.

Колекцията прелива от прекрасно изработени дрехи, сред които и ярко се отличават забележителни конструкции, подчертаващи чувствено, но и дискретно тялото. Един от най-добрите декоративни елементи е този с пуснатата черна панделка, показана върху бял аутфит или обратното. Плетените рокли също правят подобаващо впечатление и разкриват раменете, ханша и долната част на гърба по секси, но не и вулгарен начин. Колекцията показва нагледно безбройните начини за иновативна декорация - като например фината плетена мрежа, перата и камъните, както и финалните рокли, красиво нарязани и обсипани разделно с мъниста на стратегически места. Макар и релаксирано, в дефилето няма нищо случайно. Енергията между модерната романтика и чистия графичен маниер на бранда е идеално синхронизирана за въздействащ и многопластов ефект. Не крием, че обожаваме тази колекция.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.