Следва

BILLA навърши 15!

Добрият малък бизнес: Мехлеми от билки и масла Морава

“Морава” е един страхотен пример за това: малка семейна фирма, която създава и разпространява изцяло натурални мехлеми и балсами...

All About Life преди 8 години

Малкият бизнес често започва като дребна идея, изникнала съвсем случайно в течение на поредния небрежен разговор в семейството. Малка идея, но пък силно вълнуваща. Такава, която обединява фамилията по чуден начин, позволявайки целият му живот да бъде посветен на нещо сплотяващо и истински важно, дори в интервала от 9 до 6. Определено изкушаваща възможност. На някои им трябва само малка искра, за да започнат да планират и да действат. На други им отнема повече време да вземат важното решение и да се почувстват готови, но когато се случи, резултатът и чувството са повече от невероятни.

“Морава” е страхотен пример за това: малка семейна фирма, която създава и разпространява изцяло натурални мехлеми и балсами. Идеята идва някак естествено и постепенно, докато семейството се наслаждава на любимите си занимания - природата и спорта.

“Морава е идея на семейство сърфисти, скиори, колоездачи, рибари, къмпингари и изобщо хора, влюбени в морето, в планината, в езерата и поляните.”

И за задължителните рани, охлузвания и други неизбежности от тези хобита, те започват да експериментират, за да създадат нещо за оправяне. Важен момент, когато ти се иска бързо да яхнеш отново екстремната вълна. След като в продължение на няколко години изпробват различни съставки и съотношения, Морава стигат до първия мехлем, който по-късно ще носи едноименното шестбуквие. Преди да се предложи на  “широката публика”, мехлемът доказва своето положително въздействие върху маса приятели и познати на семейството. А когато и непознати хора започват да питат за тях, решението е ясно - Морава тръгва по широкия свят да лекува.


Мехлемите от билки и масла Морава са резултат от определен начин на живот.

“Нашата философия се гради на едно основно вярване - в природата се крият най-силните лекове срещу всички малки злини, които ни се случват, докато правим всички онези неща, които ни зареждат с енергия и вдъхновение. Било то любим спорт, хоби или ежедневната ни работа.”

Качеството на Морава се гарантира от 3 основни неща. Първо, продуктите са 100% натурални, в тях няма нито една изкуствена добавка. Второ, граденото с години и мерак умение да постигнат точните съставки, правилното количество и най-добрият начин, по който да се комбинират те, така че да се получи страхотен резултат.

“Защото, както всеки човек, и всяко цвете си има характер - ако не знаеш как да подходиш и с кого точно да го съчетаеш, може и никога да не видиш най-добрите му качества.”

И трето, опаковката. Направена от алуминий, тя е екологична, запазва качествата на продукта и удължава неговия живот.



В момента Морава предлага 3 плюс 1 продукта:

- Жълта МОРАВА – за мазоли, ужулвания, изгаряния, наранена кожа
- Оранжева МОРАВА – за навяхвания, схващания, синини и мускулни болки
- Балсам за устни МОРАВА с два аромата – мента и лайм, и портокал, който предпазва устните, като ги поддържа хидратирани и меки.

Семейството, създало Морава, има много идеи за нови продукти, но преди да излезе нещо на пазара, се спазва едно основно правило - да бъде различен продукт, който предлага ново решение.

“Ние не искаме да предлагаме избор, ние искаме да предлагаме решение. Всяка МОРАВА си има цел, с която е създадена и е решение на конкретен проблем.”

Повече за вълшебните мехлеми на Морава намираме на: http://www.moravabalm.bg/

More All About Life