Следва

Хрупкав тарт с пиле и аспержи

Дизайн за вдъхновение: колекцията на Филип Старк за Gorenje

Словенската марка Gorenje е позната на всички, които в един или друг момент от живота си са прали с пералня или са готвили на готварска печка, т.е. на всички нас...

All About Life преди 8 години

Словенската марка Gorenje е позната на всички, които в един или друг момент от живота си са прали с пералня или са готвили на готварска печка, т.е. на всички нас.

Добър приятел на добрия интериор, марката обичайно пуска на пазара иновативна битова техника с приятен минималистичен дизайн, способна да украси практически всеки дом.
Но, дори и ако по някаква причина до днес не сте чували за марката, сега е най-добрият момент да се запознаете с нея, защото последната й колекция е не просто симпатична - тя е супер модерна, а всеки предмет в нея изглежда като арт обект.

Причината - дизайнът на новите попълнения в портфолиото, екипът на Gorenje доверява на супер професионалист - а именно световноизвестният френски промишлен дизайнер, създател на феноменални интериори и необикновени мебели Филип Старк. Той разработва за марката капсулна колекция, в която влизат пералня, абсорбатор, микровълнова печка, котлони, хладилник, миялна и вентилаторна фурна, всичките с убийствена огледална повърхност. Всеки предмет е декориран с квадратна дръжка от матов метал с логото на Старк, осветена отвътре в оранжево, което се отразява във фронталната част на техниката и създава страхотен визуален ефект.


Филип Старк

"Основната задача при работата над колекцията Gorenje by Starck се заключаваше в това, да се направи технологически съвременен продукт, който при това трябваше да остане уютен, приятен и човешки. Елегантността на тази колекция се състои в нейната сдържаност, изключително качество и минималистичен дизайн", —разказва Старк.

Освен с безупречен дизайн предметите в колекцията могат да се похвалят с високотехнологични "нововъведения". Например, фурните са снабдени с технология за самопочистване, на която не са необходими нито усилия, нито измиващи препарати - достатъчно е да включите специалния режим и да не пускате въздуха в продължение на 150 минути. А абсорбаторът е способен да разпознае нивото на замърсяване на въздуха и автоматично да регулира собствената си мощност.

Всъщност, това не е първата колаборация на Gorenje с гост-дизайнер: по-рано капсулна колекция за бранда вече е правил Карим Рашид.

Но това, което ни е "сготвил" Старк е просто фантастично. Подробностите за Gorenje by Starck са тук>>

More All About Life