Следва

Street Style вдъхновения - Деним за който го може

На лов за тенденции: СИВИЯТ КОСТЮМ

След първоначалната наслада от красивите и вдъхновяващи визии по подиумите идва въпросът как, веднъж вдъхновени, да спретнем тоалети в този дух тук и сега?

Shopping преди 8 години

Представихме ви модните течения на стартиращия сезон, или тендециите за есен-­зима 2015 според видяното в новите колекции. След първоначалната наслада от красивите и вдъхновяващи визии по подиумите идва въпросът как, веднъж вдъхновени, да спретнем тоалети в този дух тук и сега? Решаваме да му отговорим в духа на рубриката ни “На лов”, в която се отдаваме на търсене на качествена плячка из софисйките магазини. Ние, редакторите на ViewSofia, сме ловуващите, а усовията са следните: можем да използваме наличното в родните магазини, тук-­там нещо ново от Интернет и тук­-там нещо старо от достатъчно богатите ни гардероби. Вървим по тенденциите и стартираме сигурно и умерено, с хитовия за този сезон сив костюм, пък нека видим до какви интерпретации ще ни отведе вдъхновението.

Екатерина

Не рискувам много, когато пазарувам и повечето ми дрехи са в basic цветове, така че частта “сив” от тази тенденция ми се стори лесна за изпълнение. Затрудни ме втората ­- "костюм". Като фен на всичко класическо харесвам и костюмите, но все още не бях открила своя прочит. Размишленията как да нося един такъв с лекота в ежедневието завършиха със стил урока миналата седмица, а вдъхновението от него доведе до избора на костюм с леко свободна кройка от Week&Shop. На пръв поглед делови, без притеснение го комбинирам с гуменките Superga, които си купих от последните намаления и белия памучен топ с поло яка, с който се сдобих от миналогодишната Conscious колeкция на H&M. Резултатът е толкова класически бяло-­сив, че чак и на мен ми идва да добавя нещо. Решавам леко да прибера блузата в панталона отпред, за да се показва коланът, а него избирам с кръгла катарама, която ми е много любима, а и много актуална в момента.

Сако Marella от Week&Shop MDL, 450 лв.

Панталон Marella oт Week&Shop MDL, 310 лв.

Кецове Superga


Блуза с поло яка H&M Conscious

Колан с кръгла катарама ASOS

Пламена

Кюлотите са хит и чак малко се дразня, че вече са навсякъде, чувствах се различна, когато започнах да ги нося. И все пак, не ми омръзва да ги имам в нови вариации, а тази от сив памук истински ми харесва! Спомням си един кадър от рубриката ни Street Style вдъхновения, който вдъхнови и самата мен и си представям как комбинирам сивите с памучни кюлоти и бели Stan Smith, почти както там . И без това от край време се каня да си купя тези кецове, май вече ще се случи. За да докарам съвсем небрежния, спортен, леко “gangsta” вид, мятам и една груба плетена жилетка с качулка, а отодолу бял T­шърт. Ето така виждам аз сивия “костюм”.

Жилетка BSB, 160 лв.



Kюлоти Stefanel, 319 лв.

Кецове Adidas Stan Smith

Габриела

Сивият костюм сам по себе си е скучен, въпреки че аз страшно много го харесвам. И за да не се сдобия с отчайващо скучен ансамбъл, взимам си гащеризон вместо костюм. Той е сив, по строгост наподобява търсената идея, а и освен това предразполага към нещо по-разчупено. Бих го комбинирала с ниски обувки в мъжки силует, кожена якичка, според тенденциите и няколко семпли висулки, от моите си.


Гащеризон HM 89.99 лв.


Обувки Armani Jeans от Sportina 439.90 лв.


Якичка Karl Donoghue от net-a-porter.com

Мирела

Изобщо не харесвам костюми, още по-малко пък сиви такива, но пък харесвам заигравките с различни текстури, което е и водещият ми мотив в интерпретацията на темата днес. Вечната кройка на това симпатично мини, с още по-симпатични плисета, ще изиграе идеално основата на така наречения костюм. Отдолу слагам топ в тъмносиньо и райе, който вече е в гардероба ми, а отгоре, вместо блейзър взимам това палто. Завършвам аутфита с убийствените платформи на Stella McCartney и сменям мнението си - вече харесвам гореспомената тенденция, или поне моята си интерпретация.


Палто HM 119 лв.


Рокля Karen Millen 535 лв.


Обувки Stella McCartney от net-a-porter.com


Топ в тъмносиньо от ZARA



 

More from View Sofia

More Shopping