Следва

Nestle Fitness стартира кампания за превенция на рака на гърдата

Хрупкав тарт с пиле и аспержи

Хрупкав тарт с пиле и аспержи...

Food преди 8 години

Есента астрономически е вече тук, работните сезони вече са в разгара си, а вие още от сега чувствате, че времето не ви стига за всичко, коeто бихте искали да свършите през деня. Спокойно, днес сме ви приготвили една лесна, здравословна и ефектно изглеждаща рецепта, която ще задоволи както апетита ви, така и чувството на неудовлетвореност от деня.

Какво ще ни трябва:

Две супени лъжици масло, плюс още за намазване
3-4 глави зелен лук, ситно нарязани и допълнително за гарниране
2 глави чесън
300 г аспержи
4 яйца
100 г сирене рикота
50 мл прясно мляко
50 г пармезан за настъргване
300 г пилешко месо

Как да си я приготвим:

Загряваме фурната до 180°C. Покриваме с хартия за печене тава с диаметър 24 см и височина 3 см. Разтапяме маслото в тиган, добавяме лука и чесъна и ги оставяме да поомекнат на слаб огън.

Отстраняваме горната част на аспержите и ги нарязваме на парчета с дебелина около 1 см. Не изхвърляме изрязаните връхчета, а ги заделяме на една страна. Добавяме аспержите в тигана, разбъркваме и ги оставяме за няколко минути, за да поемат от аромата. Подпрявяме със сол и черен пипер, след което отстраняваме от котлона и изчакваме да поизстине.

Междувременно в купа разбиваме яйцата заедно с рикотата, млякото и 2/3 от пармезана.
Нарязваме месото на по-едри парчета и го прибавяме към вече охладената смес от аспержи. Разбъркваме внимателно, след което изсипваме в подготвената тава и заливаме с разбитата млечно-яйчена смес като внимаваме всички съставки да са равномерно разпределени. Взимаме заделените връхчета от аспержи и ги разпръсваме в тавата, като леко ги притискаме, за да потънат частично.

Поръсваме останалата част от пармезан отгоре, запичаме във фурната за 20-25 минути, докато тарта получи лека златиста коричка.

Оставяме да се охлади на стайна температура и след това гарнираме с допълнително нарязан пресен лук и филийки хляб.

More Food