Следва

INSTAGRAM моментите на... възхитителните звездни дупета (част 2)

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 28 септември - 4 октомври

Съвместният проект на Списание КИНО и Сдужение AC "София през погледа на 100-годишното ни кино" има за цел да покаже на зрителите три специално подбрани програми от документални филми...

Events преди 8 години

Втора прожекция: София през погледа на 100-годишното ни кино

Кога: 29 септември, 18:00 часа
Къде: Дом на киното

Съвместният проект на Списание КИНО и Сдужение AC "София през погледа на 100-годишното ни кино" има за цел да покаже на зрителите три специално подбрани програми от документални филми, запечатали на филмова лента облика на София от началото на 20-ти век до наши дни.

Втората прожекция от програмата "София през погледа на 100-годишното ни кино" ще бъде на 29-ти септември от 18:00 часа в Дом на Киното с вход свободен.

Ще гледаме три документални филма, които ще ни разкажат повече за промените в София през десетилетията, както и за важните личности, живели и оставили диря в историята на града ни. Програмата ще бъде представена от филмовия критик Боряна Матеева.

Писателибезкниги 10

Кога: 29 септември, 19:30 часа
Къде: Barfly Sofia

Зареждаме се пред BarFly на 29 септември в 19:30, за да чуем 12 отсяти текста от неиздавани досега автори. Да, това е литературната поредица писателибезкниги, която отдавна ни радва с качествена литература в по-разчупен формат: самите писатели се четат взаимно пред публика.

Срещата във вторник ще е още по-специална, защото ще отбележи 10-тото издание на култовата литературна порецица.

Презентация "Западни Балкани - между стереотипи и реалност"

Кога: 30 септември, 19:00 часа
Къде: Клуб на пътешественика

Не винаги е нужно да изминем или прелетим хиляди километри, за да се сблъскаме с истински различна култура и невероятна дива природа!

Бойко Благоев ще ни разкаже за един опознавателен road trip из непознатите Западни Балкани, в което стереотипите и историята се сблъскват с реалността.
Ще потърсим отговор на въпроси като "Страшно ли е в Косово?", "Може ли да се возиш на стоп в Албанските Алпи?", "Издържа ли нова палатка на гръмотевична буря?", "Гадно ли е на плажове само с камъни?", "Кой е най-интересният път на Балканите?".

Ще научим за интересни спирки по трасето Македония - Косово - Албания - Черна гора - Босна - Хърватия - Сърбия. Ще се посмеем малко на нелепи случки и ще се замислим накъде са тръгнали Балканите.

За своите летни преживявания ще ни разкаже Бойко Благоев. Самият той е екскурзовод, един от съоснователите на Free Sofia Tour и автор на блога beback.bg.

Вход: 6 лева

The Pomorians

Кога: 1 октомври, 20:00 часа
Къде: Маймунарника

Вход: свободен

Stratos pres. Purple Inc. Bulgaria feat. Robert Dietz, Alex Celler & Nu Zau

Кога: 2 - 3 октомври, 22:00 часа
Къде: Fabrica 126

Вход: билети от 25 лв. в мрежата на Eventim.bg - Office 1, OMV, Orange Center, билетен център НДК, Техномаркет, Пикадили както и онлайн.

DAVE CLARKE - концерт

Кога: 2 октомври, 22:30 часа
Къде: ДНК, Подлеза на НДК срещу фонтаните

На 02 октомври ДНК ще се превърне в сцена на едно незабравимо музикално събитие в компанията на Dave Clarke.

Dave Clarke е онзи диджей с анархистична жилка и пънк в душата, който заслужено си е спечелил многозначителния прякор „Баронът на Техното“. Технологично, той е един от ранните основоположници на електронната музика, но въпреки това стилът му включва звуци извън традиционното техно, повлиян от рок легенди като Nick Cave и Savages, както и пънк любимците Bauhaus. Стилът му може да бъде определен като безмилостно завладяващ с примеси от хип-хоп бийтове и какво ли още не, с които той променя представите затова как могат да звучат техно и електронната музика като цяло.

Вход: билети на цена от 15 лв./20 лв. само от магазин „Яко“.

ONE MAN PARTY with COOH, BALKANSKY, DRUM KID & IVAN SHOPOV

Кога: 3 октомври, 22:30 часа
Къде: ДНК, Подлеза на НДК срещу фонтаните

Ще се наслади на 7-часов ексклузивен сет от Иван Шопов, Drum Kid, Balkansky и Cooh, но уловката е, че артистичните персонажи са четирима, а човекът – един!

На 3-ти октомври в ДНК Иван Шопов ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика. Обичан от феновете както по света, така и в родината си, Иван Шопов от град Троян е диджей, продуцент и художник, който понастоящем завладява целия свят с иновативните си музикални и арт проекти.

BALKANSKY е проектът на Иван, в който заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов смайват всички със специфичен бленд от дълбок дъбстеп и фолклорни мотиви. Магическото звучене на кавала на световно признатия Теодосий, съчетано с отнасящите бас и електроника на Иван Шопов, поднесени с красивата визуална обвивка на Иво Христов правят BALKANSKY един от най-иновативните и успешни аудио-визуални проекти, излезли от родната сцена през последните няколко години.

Псевдонимът CООH, под който Шопов издава и пуска разтърсващ дръм енд бейз е първата музикална трансформация на Иван. С нея той си пробива пътя към дебрите на тъмната електронна сцена и загатва на всички, че има сериозни намерения към нея.

Постепенно артистичният му път го довежда до техно музиката, която създава под името Drum Kid, където нещата стават още по-сериозни и Иван затвърждава позициите си на един от най-сериозните играчи на сцената у нас.

Вход: билети Ранно Пиле на цена 12 лв. само в магазин „Яко“.

YALTA CLUB OPENING - KINGS OF TOMORROW LIVE

Кога: 3 октомври,  23:00 часа
Къде: Yalta Club 

На 3 октомври YALTA CLUB открива зимния клубен сезон с първото от поредица партита по случай своя десети рожден ден. Специален гост на събитието ще бъде диджеят и продуцент Sandy Rivera, който ще представи за първи път в България проекта 'Kings Of Tomorrow Live', в който ще се включат и вокалистките Michelle Weeks и April.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?