Следва

NYFW пролет/лято 2016 в аксесоари - Най-добрите чанти от дефилетата. Топ 20

LFW: Пълната колекция Christopher Kane пролет/лято 2016

Дрехите са със силен характер и носят ненатрапчиво почерка на Кейн, който може и да изглежда сякаш бяга от еготo...

All fashion преди 8 години

Колкото и цветна да е на пръв поглед пролетно-лятната колекция на Кристофър Кейн, истината е, че при създаването й, дизайнерът е силно повлиян от смъртта на майка си, която загубва по-рано през годината.

Самият Кейн сподели пред медиите по време на Лондонската седмица на модата, че колекцията наподобява катастрофа: виждаме мотива за "повреда и поправка" - голяма част от елементите изглеждат сякаш са откъснати и после отново съединени. Нарязаните детайли по дрехите и хлабаво съединените парчета допринасят за "повреденото" усещане, а пластмасовите връзки, забелязващи се по вратовете, китките и конските опашки на момичетата, чудесно се вписват в картинката. И за да не изглежда прекалено грубовата, колекцията има и своите чисто женски и дори сладникави моменти - нежни, проблясващи слоеве в пастелни тонове, на които и отдаваме заслуга в сценария за излекуване и любов.

Очевидна за всички е любовта на дизайнера към миналите му колекции и деликатните препратки, които виждаме тук: неон, дантела, вълнен креп и PVC детайлите, с които той така добре се заиграва, че напълно забравяме колко евтино всъщност може да изглежда материалът. Подчертаваме, че препратките в случая изобщо не дразнят, даже напротив, и нямат нищо общо с прехвалените му коктейлни рокли от минали сезони, които съвсем омръзнаха.

Дрехите са със силен характер и носят ненатрапчиво почерка на Кейн, който може и да изглежда сякаш бяга от егото, но това е неговият стил, който едновременно го пази от скуката и затвърждава любовта на почитателите му. Последните са му верни до гроб - Алекса Чънг, Елена Перминова, Ана Уинтур - и с интерес наблюдаваха шоуто му от първите редове. 

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.