Следва

В снимки: Кендал, Джиджи и Джордан - супер секси в кампанията Balmain за H&M

MFW: Пълната колекция Fendi пролет/лято 2016

Ако знаем поне един сигурен факт за Карл Лагерфелд, то това е, че носи категорична анти ретро естетика. Това, може би, влияе и на положителното ни мнение за Chanel и Fendi...

All fashion преди 8 години

Факт е, че Карл Лагерфелд носи категорична анти ретро естетика. Това може би влияе и на положителното ни мнение за Chanel и Fendi, които винаги устояват на тенденциите, особено на преобладаващите в момента 60-те и 70-те години на миналия век. В този ред на мисли, самият Лагерфелд сподели точно преди ревюто Fendi пролет-лято 2016, че за предстоящия сезон избира да се фокусира върху пропорциите, включвайки осъвременени ренесансови елементи и съпоставяне на грубоватост и женственост.

Резултатът се доближава до гениалното - графична прецизност, "хрупкав" памук, кожа и детайли от кожа, акцентирани шевове и контролиран шик.

Силуетите са разнообразни: гащеризон с балон крачоли; обемна рокля върху топ; кожено бомбър яке в маслинено зелено и къси A-line рокли. Декорацията играе важна роля в тази колекция - виждаме множество 3D флорални декорации, както по съвършените сандали, така и по иконичните модели чанти, които почти крадат вниманието от дрехите.

Палитрата е изразена главно в червено, бургундско, корал, бяло и тийл, които стоят еднакво добре и по обемните памучни блузи, и по кожените тренчове и бомбъри. Друг интересен елемент от колекцията е "отнемането" по дрехите, вместо добавянето. И не, не говорим за свръх късите панталонки, а отрязаните парчета плат от блейзърите, палтата и роклите, които се вписват идеално в концепцията за игра с пропорциите.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.