Следва

Разкази от първо лице: Аз, Шофьорът - Миглена

Добрият малък бизнес: yamabahari, от памук, лен, дърво и мисъл

„yamabahari“ е вдъховена от околосветско пътешествие и носи име, въплъщаващо в себе си разнообразието от сезони на планетата в един и същи момент...

All About Life преди 8 години

Освен като начин за създаване на продукти, вдъхновени от традицията, позабравени в модерния свят, малкият бизнес може да бъде и начин да се внесе нещо ново в едно общество, да се повлияе една култура така, че да се случи положителна промяна, като се обогати с нова или взета назаем идея. Новите идеи обикновено идват, когато се сблъскаш с нещо напълно непознато, когато видиш свят, какъвто не си си представял, независимо дали е на другия край на земята или зад ъгъла.

„yamabahari“ е вдъховена от едно пътешествие и носи име, въплъщаващо в себе си разнообразието от сезони на планетата в един и същи момент. Идеята за нея назрява някъде между Занзибар и Исландия, между лятото и зимата в две много различни и отдалечени точки на света. Това определя както фокуса на компанията – двата сезона, лято и зима, така и името й – yamabahari, което съчетава в себе си думите „планина” и „море“.



След посещението им там Силвия и Константин, заедно с двете им деца, решават да създадат семеен бизнес, с който да произвеждат ленени плажни кърпи и топли вълнени одеала. Така компанията стартира през пролетта на 2015 със 100% ленени кърпи по дизайн на създателите и произведени в Литва. Жънейки неочаквано голям успех, те създават една много впечатляваща арт концепция съвместно с млади и талантливи български илюстратори. Неин продукт са памучни кърпи с илюстрации на младите таланти, като в момента конкретно за идеята рисува  художникът Мила Лозанова.

"yamabahari" търсят и работят с традиционни техники, издирват местни занаятчии и малки производители от цял свят, за да създадат съвместно възможно най-качествените продукти. Във всеки свой продукт влагат изключително внимание, дори опаковката е изпипана до последния детайл - съставена от няколко смислено свързани една с друга части - от персоналното послание, написано на ръка, до външната висококачествена чанта.



Един от най-новите им продукти са ръчно изработените дървени ракети за Фрескбол. Безспорно ракетите са най-добрите, които можете да намерите - направени от съчетание на американски орех и европейски клен, с високоустойчив грип за перфектно хващане и, разбира се, с внимание към всеки детайл. Но какво всъщност е Фрескбол и защо е добре да се внедри е у нас? С две думи - идва от Рио де Жанейро, което само по себе си е гаранция за страхотно забавление. Там, по най-прочутите плажове, южноамериканци си подават една топка с дървени ракети, като целта е да издържат възможно най-дълго. Е, не звучи ли забавно?! Може да се играе абсолютно навсякъде и от хора на всякакви възрасти. И не е състезание между двама съперника, а игра между партньори, предизвикваща възможностите им.



Много скоро на "yamabahari" им предстои да пуснат в продажба одеяла, направени по специална илюстрация на български автор, който засега обаче пазят в тайна. Те са отново специален проект на компанията, направени от висококачествена 100% новозеландска вълна. Друг продукт, с който Силвия и Константин искат да пренесат аромата и приказните спомени от две улици от далечни краища на света, са ароматни свещи, които ще кръстят именно на тях - “Дар ес Салаам” и “Киото”.

"yamabahari" е пример за млад и бързо развиващ се малък бизнес. Създателите казват, че пътуват възможно най-често, търсейки нови вдъхновения и идеи. И всеки техен продукт носи история със себе си и е предназначен за хора с вкус към добре обмислени елегантни продукти с фокус върху качеството и детайла.

Ако си един от тях: www.yamabahari.com.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.