Следва

...

Детска София:

преди 8 години

„Боб.Малката метална кутийка с голяма мечта“ на авторката Здрава Каменова разказва една съвременна приказка за мечтите и чудатите срещи по пътя към тяхното сбъдване. Историята на кутийка боб, която сбъдва най-съкровеното си желание, след като бива рециклирана, не само ще обогати детската фантазия, но и ще създаде интерес към опазването на околната среда и света, в който живеем. Оригиналните илюстрации на Ирина Василева вдъхват живот на приключенията на БОБ, превръщайки го в неповторим детски герой.

„Книжката е изключително забавна, с действен сюжет и много смешни и чудати персонажи. Тя не само ще забавлява вас и децата ви, но ще ги научи да рециклират, ще ги накара да се замислят преди да поискат да им купите Мак Мазен Сандвич или мис Пица“, разказва авторката на книгата.

Първата среща на публика с детската книга на Здрава Каменова и Ирина Василева ще бъде на 3 октомври от 15:00ч. в клуб Студио 5 . Популярни актьори ще изпълнят различни откъси от книгата, а работилничка за кукли на Artland ще помогне на децата да изработват някои от героите на „Боб.Малката метална кутийка с голяма мечта“.

Книгата и събитието се осъществяват от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС и издателство Панорама, със съфинансирането на Столична програма "Култура" за 2015 г. на Столична община.

More from View Sofia

More