Следва

Най-горещата тройка на корицата на Vogue Бразилия

Men's Еxhibit: Ботите на сезона - в подробности!

Лекото, но редовно обновяване на гардероба не само предотвратява лошото настроение, но и предпазва от спонтанни покупки, които рядко си заслужават...

All fashion преди 8 години

Лекото, но редовно обновяване на гардероба не само предотвратява лошото настроение, но и предпазва от спонтанни покупки, които рядко си заслужават, поне що се отнася до мъжко пазаруване. В този ред на мисли днес изготвяме списък с най-стилните и задължителни мъжки боти, които биха прекарали с лекота през студените месеци всеки, който ги обуе.

Да видим...

Челси боти

Вечният Челси модел е, може би, най-добрата обувка, която един мъж може да притежава. Подходящият чифт изглежда еднакво добре, както с костюм, така и с кожено яке и накъсани джинси. И докато велуреният модел изживява своя върхов момент този сезон, препоръчваме по-лесната за поддръжка версия от гладка кожа, която е и най-близка до оригиналния модел. Имайки предвид, че конкретната обувка си е британска класика, не е изненада, че едни от най-добрите модели идват именно от Grenson, Church's, Ted Baker и Paul Smith, а ето го и нашия подбор...

A.P.C

Church's

Grenson

Броуг боти

Има хора, които смятат броуг обувките за прекалено формални и трудно изпълними стилово в ежедневието. Добрата новина е, че съществуват и броуг боти, които вкарват по-релаксиран тон на иначе класическата мъжка придобивка. Подобно на гореспоменатите Челси, те също могат да бъдат мултифункционални според повода и/или настроението. Стоят изключително добре с чино панталони, блейзър и Оксофрд риза. Що се отнася до цвят, поглеждаме към добрата стара класика - бежово, кафяво, черно и винено.

Ключови брандове тук са: Tricker's, Grenson, Church's, Cheaney и Barbour.

End x Tricker

Ted Baker

Dr. Martens

Desert боти

Броим на пръстите на едната ръка визиите, които не биха се подобрили значително с един добър чифт desert боти. Всички знаем, че за лятото най-подходящите такива са от фин бежов велур, но за студения сезон е най-разумно да се доверим на кожата.

Независимо дали изборът пада върху класическия модел на Clark's или някои от по-достъпните версии на Asos, River Island и Topman, би било на практика невъзможно да се сгреши с този модел.

Aldo

Clark's

River Island

Дерби боти

Важно е да споменем, че дерби ботите вече не носят онова разочарование, което децата получаваха при вида им, напротив, те са универсалната модна обувка. Харесваме ги почти колкото и Челси разновидността, а всички стилни мъже ги носят. Традиционно те са със закръглено връхче, връзки, гладка кожа и издължен силует.

Разбира се, те са подходящи за ежедневието със скини джинси и спортна риза, но реалното им предназначение е да покажат добър стилистичен пример що се отнася до формалното облекло.

Изборът за цвят е страшно улеснен - бежово, шоколадово кафяво и черно винаги ще изглеждат добре и се комбинират с лекота във всякакви варианти. А за по-смелите предлагаме бургундско, тъмносиньо или сиво, които ще накарат визията да изпъкне цялостно.

Reiss

Aldo

Ted Baker

 

More All fashion