Следва

Най-горещата тройка на корицата на Vogue Бразилия

Men's Еxhibit: Ботите на сезона - в подробности!

Лекото, но редовно обновяване на гардероба не само предотвратява лошото настроение, но и предпазва от спонтанни покупки, които рядко си заслужават...

All fashion преди 8 години

Лекото, но редовно обновяване на гардероба не само предотвратява лошото настроение, но и предпазва от спонтанни покупки, които рядко си заслужават, поне що се отнася до мъжко пазаруване. В този ред на мисли днес изготвяме списък с най-стилните и задължителни мъжки боти, които биха прекарали с лекота през студените месеци всеки, който ги обуе.

Да видим...

Челси боти

Вечният Челси модел е, може би, най-добрата обувка, която един мъж може да притежава. Подходящият чифт изглежда еднакво добре, както с костюм, така и с кожено яке и накъсани джинси. И докато велуреният модел изживява своя върхов момент този сезон, препоръчваме по-лесната за поддръжка версия от гладка кожа, която е и най-близка до оригиналния модел. Имайки предвид, че конкретната обувка си е британска класика, не е изненада, че едни от най-добрите модели идват именно от Grenson, Church's, Ted Baker и Paul Smith, а ето го и нашия подбор...

A.P.C

Church's

Grenson

Броуг боти

Има хора, които смятат броуг обувките за прекалено формални и трудно изпълними стилово в ежедневието. Добрата новина е, че съществуват и броуг боти, които вкарват по-релаксиран тон на иначе класическата мъжка придобивка. Подобно на гореспоменатите Челси, те също могат да бъдат мултифункционални според повода и/или настроението. Стоят изключително добре с чино панталони, блейзър и Оксофрд риза. Що се отнася до цвят, поглеждаме към добрата стара класика - бежово, кафяво, черно и винено.

Ключови брандове тук са: Tricker's, Grenson, Church's, Cheaney и Barbour.

End x Tricker

Ted Baker

Dr. Martens

Desert боти

Броим на пръстите на едната ръка визиите, които не биха се подобрили значително с един добър чифт desert боти. Всички знаем, че за лятото най-подходящите такива са от фин бежов велур, но за студения сезон е най-разумно да се доверим на кожата.

Независимо дали изборът пада върху класическия модел на Clark's или някои от по-достъпните версии на Asos, River Island и Topman, би било на практика невъзможно да се сгреши с този модел.

Aldo

Clark's

River Island

Дерби боти

Важно е да споменем, че дерби ботите вече не носят онова разочарование, което децата получаваха при вида им, напротив, те са универсалната модна обувка. Харесваме ги почти колкото и Челси разновидността, а всички стилни мъже ги носят. Традиционно те са със закръглено връхче, връзки, гладка кожа и издължен силует.

Разбира се, те са подходящи за ежедневието със скини джинси и спортна риза, но реалното им предназначение е да покажат добър стилистичен пример що се отнася до формалното облекло.

Изборът за цвят е страшно улеснен - бежово, шоколадово кафяво и черно винаги ще изглеждат добре и се комбинират с лекота във всякакви варианти. А за по-смелите предлагаме бургундско, тъмносиньо или сиво, които ще накарат визията да изпъкне цялостно.

Reiss

Aldo

Ted Baker

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.