Следва

LFW: Красотата на черно-белия ефект - колекцията на Burberry Prorsum

LFW: Крале на принта - Най-зашеметяващите визии от дефилетата пролет/лято 2016

Лондон приключи с дефилетата преди броени дни, а от вчера стартира модната седмица в Париж за пролет-лято 2016...

All fashion преди 8 години

Лондон приключи с дефилетата преди броени дни, а от вчера стартира модната седмица в Париж за пролет-лято 2016. И за да изпратим подобаващо британците, правим кратък обзор с избрани снимки от най-забележителните дефилета, които днес подчиняваме на една основна и болезнено типична за модна Англия тема - принтовете.

В дъждовната столица, където енергията кипи, улиците преливат от крещящи аутфити, а във въздуха се носи новородена креативност, своите колекции показаха едни от майсторите на принта: Mary Katrantzou, Erdem, Roksanda, Antonio Berardi, Preen by Thornton Bregazzi и някои от младите таланти, за които любовта към цвета и множеството комбинации, които той предлага, са водеща сила.

За всички тях мантрата "колкото повече, толкова повече" важи в пълна сила, а ролите се заемат от пепит, каре, пейсли и разнообразни флорални елементи в принт върху принт. Те поставят една стабилна основа според британците за идните топли месеци, лутащи се между забавните и предизвикателни внушения на диско ерата от 80-те и постепенно завръщащия се минимализъм на 90-те.

А най-смелите визии разглеждаме в галерията горе...

 

More All fashion