Следва

LFW: Красотата на черно-белия ефект - колекцията на Burberry Prorsum

LFW: Крале на принта - Най-зашеметяващите визии от дефилетата пролет/лято 2016

Лондон приключи с дефилетата преди броени дни, а от вчера стартира модната седмица в Париж за пролет-лято 2016...

All fashion преди 8 години

Лондон приключи с дефилетата преди броени дни, а от вчера стартира модната седмица в Париж за пролет-лято 2016. И за да изпратим подобаващо британците, правим кратък обзор с избрани снимки от най-забележителните дефилета, които днес подчиняваме на една основна и болезнено типична за модна Англия тема - принтовете.

В дъждовната столица, където енергията кипи, улиците преливат от крещящи аутфити, а във въздуха се носи новородена креативност, своите колекции показаха едни от майсторите на принта: Mary Katrantzou, Erdem, Roksanda, Antonio Berardi, Preen by Thornton Bregazzi и някои от младите таланти, за които любовта към цвета и множеството комбинации, които той предлага, са водеща сила.

За всички тях мантрата "колкото повече, толкова повече" важи в пълна сила, а ролите се заемат от пепит, каре, пейсли и разнообразни флорални елементи в принт върху принт. Те поставят една стабилна основа според британците за идните топли месеци, лутащи се между забавните и предизвикателни внушения на диско ерата от 80-те и постепенно завръщащия се минимализъм на 90-те.

А най-смелите визии разглеждаме в галерията горе...

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.