Следва

Обичта на известните: Семейство Обама и правилата на добрия стил

LFW: Красотата на черно-белия ефект - колекцията на Burberry Prorsum

Кристофър Бейли нарича последната си колекция за Burberry: "меланж от неща, които истински обичам" и сме склонни да му повярваме, имайки предвид колко различни са дрехите от предходните сезони...

All fashion преди 8 години

Кристофър Бейли нарича последната си колекция за Burberry: "меланж от неща, които истински обичам" и сме склонни да му повярваме, имайки предвид колко различни са дрехите от предходните сезони. Семпли, изчистени, но и внушителни са избраните силуети за предстоящия топъл сезон: милитъри препратки, дълги копринени поли с гръндж наклон, както и къси скулптурирани дантелени рокли. Подчертано внушенията идват от 90-те години на миналия век, а сред аксесоарите, които загатват това са и монограмните найлонови раници, като те могат и да бъдат персонализирани с инициали.

Палитрата е неутрална - много бяло и черно, канела и стрида, докато принтът остава на заден план, рядко и по малко прокрадващ се по дантелените и тюлени рокли в образа на кристали.

Визиите са по-скоро междусезонни, но такава всъщност е била и целта на дизайнера. Пред медиите той споделя, че с помощта на социалните платформи всеки получава "моментен глобален поглед" за случващото се в модата и че хората не се интересуват повече от граници и сезони в свят, в който едната половина на кълбото е постоянно гореща, а другата студена по цяла година.

"Всичко е въпрос на смесване",
споделя още Бейли, разкривайки, че дори е миксирал дрехи от младежката линия на къщата Burberry Brit в представеното шоу.

Елементите, спечелили мигновеното възхищението на присъстващите и за които предвещаваме да станат хит идния сезон са: прекрасните слип рокли със спагети презрамки, дантелените тренчове, офицерските якета и коженото байкър яке със златни детайли.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.