Следва

Обичта на известните: Семейство Обама и правилата на добрия стил

LFW: Красотата на черно-белия ефект - колекцията на Burberry Prorsum

Кристофър Бейли нарича последната си колекция за Burberry: "меланж от неща, които истински обичам" и сме склонни да му повярваме, имайки предвид колко различни са дрехите от предходните сезони...

All fashion преди 8 години

Кристофър Бейли нарича последната си колекция за Burberry: "меланж от неща, които истински обичам" и сме склонни да му повярваме, имайки предвид колко различни са дрехите от предходните сезони. Семпли, изчистени, но и внушителни са избраните силуети за предстоящия топъл сезон: милитъри препратки, дълги копринени поли с гръндж наклон, както и къси скулптурирани дантелени рокли. Подчертано внушенията идват от 90-те години на миналия век, а сред аксесоарите, които загатват това са и монограмните найлонови раници, като те могат и да бъдат персонализирани с инициали.

Палитрата е неутрална - много бяло и черно, канела и стрида, докато принтът остава на заден план, рядко и по малко прокрадващ се по дантелените и тюлени рокли в образа на кристали.

Визиите са по-скоро междусезонни, но такава всъщност е била и целта на дизайнера. Пред медиите той споделя, че с помощта на социалните платформи всеки получава "моментен глобален поглед" за случващото се в модата и че хората не се интересуват повече от граници и сезони в свят, в който едната половина на кълбото е постоянно гореща, а другата студена по цяла година.

"Всичко е въпрос на смесване",
споделя още Бейли, разкривайки, че дори е миксирал дрехи от младежката линия на къщата Burberry Brit в представеното шоу.

Елементите, спечелили мигновеното възхищението на присъстващите и за които предвещаваме да станат хит идния сезон са: прекрасните слип рокли със спагети презрамки, дантелените тренчове, офицерските якета и коженото байкър яке със златни детайли.


 

More All fashion