Следва

MFW: Неочаквано добри бюти хрумки от седмицата на модата в Милано

Как го прави тя: Оливия Палермо и червеният лак, грижата за косата, тайните на иначе простичкия вазелин

Външността на Оливия Палермо е абсолютна категория: това момиче винаги изглежда идеално, и няма никакво значение в кой момент от деня я хващат папараците - рано сутрин или твърде окъсняла, тя винаги е хубава...

Body преди 8 години

Външността на Оливия Палермо е абсолютна категория: това момиче винаги изглежда идеално, и няма никакво значение в кой момент от деня я хващат папараците - рано сутрин или твърде окъсняла, тя винаги е хубава.
Мраморно матова кожа, безупречни вежди, незабележим грим с акцент на големите кафяви очи и блестящи здрави коси - това е Оливия, момичето-вдъхновител на милиони млади дами по света. Често и редовно я показваме и ние, и има защо - от умението на госпожа Палермо да излъчва уверена перфектност ти идва да хукнеш веднага към beauty-салона и да поискаш точно-като-нея!!! В тази връзка няма нищо учудващо в това, че английската козметична марка Ciaté предложи на Оливия да направи капсулна колекция декоративна козметика и да стане едновременно нейно лице.

Естествено, при така сложените обстоятелства, е повече от интересно да видим какво прави Палермо, за да е така впечатляваща в резултатите. И ще можем ли и ние така, ако си заплюем този светъл пример.

Любимият ти цвят лак за нокти?

Червеният. Почти винаги съм с него. Той изглежда идеално в най-различни съчетания с любимите ми дрехи. По мое мнение, това е извънвремеви вариант за лакиране на ноктите. А отенъкът Hutch, който лично разработих за Ciaté, е безупречно червен, обожавам го.

Обикновено съвпадат ли цвета на маникюра и педикюра ти?

Да, винаги - взех този навик от майка си.

Сама ли се грижиш за ноктите си или предпочиташ услугите на професионален маникюрист?

По принцип предпочитам услугите на професионалист и ги ползвам веднъж на всеки 5 дни. Грижата за здравите нокти е важна. Но необходимият ми отенък лак винаги е с мен, докато пътувам: имам нужда от него в случаите, ако искам да поправя нокът или два самостоятелно.

Какъв беше гримът в деня на твоята сватба?

В този ден реших да мина без интензивен грим: исках да остана себе си, смятам, че в този много важен момент в живота е естествено да се търси максимално естествен вид. Но ноктите ми, естествено, бяха червени.

Козметиката, която винаги откриваме в несесера на Оливия?

Пудра, спирала и очна линия.

Как почистваш кожата?

Никога не си лягам, без да съм измила лицето. Освен това използвам средства от линията на моя дерматолог, с която съм от много години - казва се Dr. Dennis Gross. Особено ми е любимо измиващото средство от серията.

Най-добрият beauty-съвет, който някога си получавала?

Вазелинът отлично помага да се избавим от излишния грим. Това е най-сполучливият ми beauty-прийом.

Най-важното в личната ти грижа за косата?

Спрейовете L'Oréal Paris Elnett. Обожавам и своя фен Daniel Hersheson /Лондон-базираният коафьор, който, освен косите на Палермо, прави прическата и на Херцогинята на Кеймбридж/!

Как се получава този толкова бляскав нюанс на косата ти?

Всяка сутрин я мия с овлажняващ шампоан. Мнозина се учудват, но аз действително го правя всеки ден без изключение.

Чия красота е за теб еталон?

На моите майка и татко. Те ме вдъхновяват през целия ми живот.

More Body