Следва

Ризото с песто от къдраво зеле

Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2015

Съвпадът на Марс и Юпитер - това е астрологична конфигурация, която през октомври ще има мощно влияние. И...

Astro преди 8 години

Съвпадът на Марс и Юпитер - това е астрологична конфигурация, която през октомври ще има мощно влияние. И двете планети имат силна мъжка енергия. Така че, късметът през този месец ще бъде на страната на активните и решителни хора. Не се страхувайте да поемете инициативата, както в личния живот, така и на работното място!

До 10 октомври Меркурий ще се движи ретроградно - това е благоприятен период за завършване на някаква важна работа, независимо дали е творчески проект или ремонт на апартамента. Ретроградният Меркурий ще допринесе обстоятелствата да се наредят по най-успешния начин и за няколко дни ще можем да завършим това, което не сме могли да направим от дълго време.

В края на месеца в работата и в любовта ще им върви на дипломатичните и учтиви хора, стремящи се да правят компромиси, разбиращи, че взаимните отстъпки са необходимо условие за хармонични и дълготрайни отношения!

13 октомври - Новолуние

27 октомври - Пълнолуние

На 23 октомври Слънцето преминава в Скорпион

ОВЕН 21.03 – 20.04

През октомври може да промениш това, което не ти харесва, но трябва да действаш внимателно, обмислено, без бързане. Не е необходимо упорство, а гъвкавост и предпазливост. Важно е да се обърне внимание на деловите отношения: в средата на октомври е възможен разрив, който ще застраши твоята кариера и по-нататъшното развитие на бизнеса. Колкото по-малко експериментираш и рискуваш, толкова по-добре. Старай се да не даваш обещания, ако не си убеден, че можеш да ги спазиш, не надценявай силите си и избягвай самохвалството - то може да ти създаде сериозни проблеми.

Предварително се примири с факта, че октомври няма да мине без загуби: месецът е труден, налага се да жертваш нещо, не само в деловата, но и в личната сфера.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

За Телците октомври ще бъде малко по-сложен период, но в никакъв случай скучен. Мнозина ще се радват на оригинални идеи по време на работа, в личния живот и в общуването с приятели. Хороскопът за октомври прогнозира много интересни събития, запомнящи се срещи и неочаквани изненади. Околните хора ще те вдъхновяват и мотивират с действията си. Ако през октомври започнеш нов бизнес, трябва да се заемеш енергично с работата. През този месец не е необходимо да се затваряш в себе си. Разговаряй по-често за живота, за работата и бъдещите перспективи с хората, които обичаш.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

През октомври Близнаците не трябва да планират някакви нови и важни неща. През този месец ще бъде полезно най-накрая да се справиш с тези проекти, които отдавна "висят" във въздуха. Хороскопът за октомври прогнозира интересни и понякога неочаквани срещи с приятели от миналото. Близнаците ще могат да погледнат на себе си и на света по нов начин. Може би се съмняваш в нещо? Или, обратното, нуждаеш се от повече увереност, за да вървиш напред? Важното е да намериш отговора и да вземеш правилното решение. През този есенен месец, Близнаците трябва да се изолират от рисковите и екстремни спортове. Полети със самолет и далечни пътувания през октомври, също са нежелателни. В края на месеца те очакват добри новини и добро разрешаване на много проблеми.

РАК 22.06 – 23.07

Октомври няма да мине без силно емоционално сътресение, след което дълго време да се възстановяваш. Именно с такова събитие ще се запомни (и дълго ще се помни!) този месец октомври. Всичко останало ще остане в сянка и ще играе второстепенна роля.

Необходимо е да "бъдеш във форма" и физически и емоционално. Значението на здравословния начин на живот, разумното изразходване на физическите и психическите сили не бива да се подценява. Негативните тенденции ще придобият особена сила, там където си най-слаб. Ако си болнав - очаквай заболяване през този октомври, ако си невъздържан - готови се за конфликти, ако си уязвим - не се учудвай на обидите.

Октомври трябва да се възприема като своеобразен тест за издръжливост. Ако го издържиш - преминаваш на ново ниво, ще можеш да направиш живота си такъв, какъвто искаш да бъде в дадения момент. Не успееш ли - ще трябва да се готвиш за "поправителен", но вече ще знаеш точно какво да очакваш.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

През октомври личният ти живот трябва да се ръководи от мотото "Съвет и любов!". Вслушвай се в мъдрите съвети на по-възрастните членове на семейството и в личния ти живот ще настъпи желания мир. Но не забравяй и работата! През този период ще ти се иска да постигнеш успех и признание на всяка цена. Поведението ти може да доведе до сериозен конфликт с други хора. Охлади амбициите си, за да не си спечелиш репутацията на егоист. Втората половина на месеца е добро време за посещение на държавни институции, оформяне и събиране на документи. Ще получиш необходимото, без печатни грешки и забавяния. Освен това, няма да се налага да стоиш на дълги опашки.

Отношения стартирали през първата половина на октомври, първоначално ще изглеждат розови, но с течение на времето ще осъзнаеш, че си се свързал с неподходящ човек. Разочарованията ще бъдат сериозни и ще съжаляваш, че не си разгадал на време характера на своя избраник/ца. Нови, положителни промени в дългогодишните отношения ще настъпят на 13-ти октомври, в деня на Новолунието. Обсъди ситуацията с партньора си и потърсете начини за решаване на основните проблеми. Вероятно по това време Лъвовете, които отдавна мечтаят за почивка, рязко ще променят своите възгледи. Ще разбереш, че все още изпитваш нежни чувства и ще решиш да дадеш още един шанс на отношенията си със стария партньор.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Октомври не би бил серия от безкрайни изпитания, ако бъдеш последователен и се откажеш от рисковани експерименти. Старай се да доведеш започнатото до края, контролирай постоянно финансите си, не се излагай на риск. Говорейки за професионална област, следва да се отбележи, че тук - колкото по-малко влиятелни хора си спомнят за теб, толкова по-добре. Сега не е най-доброто време за инициативи, нови идеи и иновации. Особено често си струва да си припомнят това тези, чиято работа е свързана с високи технологии или транспорт.

Октомври - това е месецът, през който можеш от пръв поглед да се влюбиш в напълно неподходящ човек и да се замислиш, не само за сериозни отношения, но също така и за незабавно създаване на семейство. Не бързай! Последиците от безразсъдни действия, извършени под влияние на емоции, ще бъдат продължителни и неприятни.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Октомври не е най-благоприятния месец: много трудности и препятствия, недостатъчно сили и енергия. Въпреки това, не се отчайвай - имаш шанс да се справиш с всичко достойно и да излезеш победител. Основното е да запазиш емоционален баланс, непозволявайки на никой да те манипулира, опъвайки до скъсване струните на душата ти. За съжаление има предостатъчно желаещи да се заемат с това, така че бъди бдителен! През октомври ще бъдеш много уязвим. Образно казано трябва да си издигнеш ”съоръжения за защита”, които биха те опазили от негативните външни влияния. Проблемът обаче е в това, че трябва да се защитаваш дори от най-близките хора.

Особено трудно ще бъде за тези, които по силата на обстоятелствата "съчетават" работа и личен живот. Служебните романи и семейният бизнес са зони на особен риск и ако се намираш в една от тях, бъди изключително внимателен. За съжаление едва ли ще успееш да реализираш всичките си планове, някои надежди може да се окажат просто “котви” за душата. Но не изпадай в отчаяние: не става въпрос за пълен провал, а за отсрочка, която може и да ти е от полза, ако я използваш правилно.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Променяй се! Дошло е времето, когато всеки Скорпион може да стане такъв, какъвто иска да бъде и да изгради живота си в съответствие с това, какъв иска да го види. Вярно, това ще изисква огромно усилие (насочено основно към преодоляване на собственото упорство), но си струва. За мнозина октомври ще бъде месец за корекции и наваксване на пропуснатото; но тук е важно да не се увличаш прекалено, в противен случай ще "наваксаш" това, което вече е ненужно. Крайно нежелателно е, в този месец, да се връщаш към някакви (делови или лични) разпаднали се отношения. Да, ще си възвърнеш човека, с който имате много общи неща. Но заедно с него ще се върнат и проблемите, които биха могли да бъдат избегнати, ако си малко по-търпелив. Хвърляй въдицата, но не бързай да вадиш рибата на сушата - образно казано, така трябва да действаш през октомври.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Октомври е един много бурен месец за представителите на знака Стрелец. Покани гости, излизай повече, поискай повишение в работата. Но най-важното - не забравяй любимия човек. Това е период за духовно обогатяване, придобиване на нови знания и умения. Отдавна искаш да се запишеш на курс? Отдай се на това желание, без значение какво те мотивира – стремеж за самостоятелно развитие или израстване в кариерата.

Относно личния живот през октомври, хороскопът съветва Стрелците да погледнат по-реалистично на нещата и да не изискват твърде много от партньора си. Подкрепяй във всичко любимия човек и в отговор ще получиш и признание и подкрепа. През октомври Юпитер ще бъде в тригон с Плутон, което ще ти позволи буквално да привлечеш към себе си човек, с който ти е писано да бъдеш в дълга и пълноценна връзка. Не само любов, но и приятелство, зародило се в този момент, ще остане за цял живот. Самотните представители на знака, желаещи да спечелят нечие сърце, не е необходимо да чакат, а да се отдадат на чувствата си и със сигурност ще им отговорят с взаимност.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Октомври ще радва Козирозите с ярки събития и успехи в живота. Това, което в миналото ти е пречило да живееш добре, ще приключи успешно и ще се оттегли. През този месец хороскопът съветва да се съсредоточиш върху най-важните дела. Козирозите по природа са невероятни стратези, така че са в състояние компетентно да подходят към решаването на проблеми от различно естество - от битово до професионално. През октомври, много Козирози ще се стремят към нови висини и ще искат неща, които трудно се постигат. Това се отнася и за работата, парите и личния живот. Някои ще учат в колеж, други ще бъдат прехвърлени на нова работа, а трети може да отидат да живеят в друга държава. През октомври, дори малките промени сериозно ще повлияят бъдещия живот на Козирозите.

ВОДОЛЕЙ 21.01 19.02

Труден, но не безнадежден месец. Имаш възможността да решиш всички възникващи проблеми, важното е да я използваш правилно и навреме. Много е важна способността да направиш критична оценка на собствените си действия: благодарение на нея може да избегнеш много неприятности. Дошло е време да внесеш корекции в линията си на поведение, към която се придържаш от дълго време. Не се страхувай да отстъпиш, ако разбереш, че си сгрешил. За каквото и да говорим - за проблемни лични отношения или съмнителни бизнес проекти - октомври е месец, когато може да сложиш точка и да се върнеш в изходно положение, нищо не се губи.

РИБИ 20.02 – 20.03

Още в началото на октомври ще почувстваш желание да се усамотиш и да не контактуваш с никой. Но това е най-лошото, което можеш да направиш - сигурен начин да пропуснеш всички шансове, възможностите и перспективи. Все пак, ако смяташ, че не ти е по силите да преодолееш дори най-малките препятствия, използвай октомври за отдих. Факт е, че сега е необходимо или да се направи пробив (това ще изисква енергия, но ще донесе големи ползи), или съвсем нищо да не се прави, но и нищо да не се случи; Избери това, което предпочиташ. "Златната среда", за съжаление, сега не е злато - между двете крайности, през октомври, има само проблеми, разочарования и провали.

Много добре е да се заемеш с дома, градината, растенията. Чувството, че ​​създаваш уют и красота, дава сила, способства за душевното равновесие. Октомври ще бъде много ползотворен за хората с творчески професии, но те ще трябва да "заплатят" за успехите с огромно емоционално изтощение.

 

More Astro