Следва

На лов за тенденции: Пънк шик

Стил урок на седмицата: Какво научихме и преговорихме от улиците на London Fashion Week

Но Лондон сякаш не робува на това, или поне не до такава степен, и се харесва точно такъв. Фокусът е...

Street Style преди 8 години

Модата по улиците на Лондон се отличава от тази в другите столици, които наблюдаваме отблизо всеки сезон. Най-вече с това, че не е изцяло подчинена на надбягването кой първи ще облече дизайнерската дреха, току-що показани на подиума, или за най-много ексклузивни аксесоари. А резултатът от тази надпревара е, че се завъртат няколко артикула, които всяка уважаваща модна икона трябва да демонстрира. Например в есента на 2015-та фешън хората определено са съблазнени от латексовите боти Dior, косместите чехли Gucci, slingback обувките Chanel. Но Лондон сякаш не робува на това, или поне не до такава степен, и се харесва точно такъв. Фокусът е повече върху креативността, върху индивидуалното виждане за комбинирането на принтове и текстури, върху леката откаченост дори. А на нас ни се иска да обобщим уроците, взети от видяното, пък може и ние да станем малко по-смели.

И така - следват примери от много лудите в стилово отношение лондонски улици, от които научаваме нещо ново или пък преговаряме добри стилови практики:

За стила под дъжда











В Лондон, разбира се, знаят как да обърнат студеното и неприветливо време в своя полза, имат ли избор. Най-често това е именно в шеговит, закачлив британски дух, а ние можем да си вземем от него, за да покачим настроението и по нашите дъждовни напоследък ширини.

За свръхдългите ръкави









Този сезон нестандартните ръкави са на почит, а дължината им може да продължава докато удобството не е съвсем пожертвано, и още малко.

За чорапките









По улиците на Лондон над ръба на обувките без притеснение масово се подават чорапки. И всъщност не просто се подават, а смело заявяват своя принос към цялостния аутфит. А той е, че благодарение на тях от някак обикновен той мигновено добива съвсем различна осанка.

За миксирането на принтове







Съвсем прясна илюстрация на вече коментирано правило при миксирането на принтове, доколкото такива е възможно да има. А именно: животинският принт, райето и карето са абсолютниет basics при подобни луди комбинации.

За носенето едно върху друго







Под роклята вече не са босите крака, а дънките. A ако е с презрамки - отдолу с Т-шърт.

Зa летните дрехи all year long









Едва ли някой го умее по-добре от гражданките на Лондон, а по улиците преди всяко модно шоу от Седмицата не липсваха такива с ефирни рокли и палта, с бос крак и боти и какви ли още не на пръв поглед “нередни” съчетания.

За костюма









Още веднъж - той умее да изглежда небрежно.
 

More Street Style