Следва

Четиво в четвъртък: "Windows on the World" от Фредерик Бегбеде

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Завзела ни е нова вълна от непреодолимо желание да "загубим" някой и друг свободен час в уютен салон, удобно поседнали и не мислещи за нищо друго, освен възможно ли е да променим мислено сюжета...

Movies & TV преди 8 години

Завзела ни е нова вълна от непреодолимо желание да "загубим" някой и друг свободен час в уютен салон, удобно поседнали и не мислещи за нищо друго, освен възможно ли е да променим мислено сюжета и да помогнем някак си Той да оцелее, макар че е сам, почти без храна и на всичкото отгоре и на друга планета.

И точно това ще се случи, и то съвсем скоро, че и даже за главния герой не бъркаме, защото даваме старт точно с една такава космическа фантастика на, разбира се, гениалния Ридли Скот. Нетърпението нараства стремглаво, но ще трябва да почакаме до утре. Занимавката до тогава ще са следващите трейлъри, за да сме сигурни колко точно време ще пилеем, че да остане малко и за съботно-неделното ловуване на готини неща, в случая за нашата бохемска зима.

Друго не ни остава освен да ги пускаме и да гледаме:

"Марсианецът" ("The Martian")

Актьорите: Чиуетел Еджиофор, Джеф Даниълс, Майкъл Пеня, Аксел Хени, Джонатан Арис, Доналд Глоувър, Шон Бийн, Мат Деймън, Майкъл Пеня, Джесика Частейн, Кейт Мара, Себастиан Стан, Кристен Уиг, Наоми Скот

Режисьорът: Ридли Скот

Сюжетът: По време на пилотирана мисия до Марс, след силна буря, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е изоставен от колегите си. Но Уатни оживява и се озовава съвсем сам на враждебната планета. Разполагайки само с оскъдни запаси, той трябва да се осланя на своята изобретателност, съобразителност и дух, за да оцелее и да намери начин да сигнализира на Земята, че е жив. На разстояние от милиони мили, НАСА и екип международни учени работят неуморно, за да върнат Марсианеца обратно вкъщи, а междувременно екипажът му планира безразсъдна, ако не и невъзможна, спасителна мисия. Целият свят се обединява, за да подпомогне безопасното завръщане на Уатни.

Всеки от нас е имал усещането, че е сам на този свят. Но единствено Марк Уатни познава чувството да си сам на Марс.

Премиерата: 2 октомври (България)

"Защо аз?" ("Why me?")

Актьорите: Михай Константин, Емилиан Опреа, Андреа Василе, Дан Кондураче, Ливиу Пинтилеаса, Михай Смарандаче, Алин Флореа, Лукрециа Мандрич, Соре Михалаче, Йонут Карас

Режисьорът: Тудор Джурджу

Сюжетът: Младият и амбициозен прокурор Кристиан изненадващо е назначен да работи по деликатно дело, в което по-възрастен негов колега е обвинен в корупция.

Делото би могло да даде тласък на кариерата му, а има точно обратния ефект. Обвиняемият настоява, че е невинен, но по-висшестоящите от Кристиан го карат въпреки това да започне дело, дори без доказателства. Опитите на прокурора да извади истината наяве, го водят до разкриването на грандиозен план. Случаят му е отнет, той е отстранен и е принуден да замлъкне. Системата отвръща с отмъщение и издърпва чергата изпод краката на младия мъж.

Премиерата: 2 октомври (България)

"The Walk: Живот на ръба" ("The Walk")

Актьорите: Джейсън Бликер, Меланта Блекторн, Марк Камачо, Серджо Ди Зио, Бен Шуарц, Стив Валънтайн, Шарлота Ле Бон, Джеймс Бадж Дейл, Бен Кингсли, Джоузеф Гордън-Левит
Оператор: Дариуш Волски

Режисьорът: Робърт Земекис

Сюжетът: Дванайсет души са стъпвали на Луната. Но само един единствен човек е стъпвал в огромното празно пространство между кулите на Световния търговски център.

Филип Пети (Джоузеф Гордън-Левит), напътстван от своя ментор Папа Руди (Бен Кингсли) и с помощта на екипа си, решава да опъне въже между двете кули на Световния търговски център и мине по него. Разнородната група трябва да преодолее стари различия, предателства, разногласия и спасявания по чудо, за да изпълни своя луд план. Режисьорът Робърт Земекис (Форест Гъмп, Корабокрушенеца, Завръщане в бъдещето, Полярен експрес) отново използва най-модерните технологии, за да представи една емоционална история за изключителни герои по действителен случай.

Премиерата: 9 октомври (България)

More Movies & TV