Следва

Добрият малък бизнес: АХ! тази бира!

Дизайн за вдъхновение: Гигантските стъклени декорации – нашата есенна дизайн тръпка

Винтидж вази, стари буркани с необикновени форми, чаши и високи купи с капаци или без, бутилки в различни нюанси… 

All About Life преди 8 години

Винтидж вази, стари буркани с необикновени форми, чаши и високи купи с капаци или без, бутилки в различни нюанси… Няма значение, единственото условие е да са гигантски и да са направени от стъкло. Мнозина смятат, че аксесоари за дома с подобни размери изискват задължително голямо интериорно пространство, но днес ще се опитаме да ви убедим, че това е не е съвсем така. При всички положения, включите ли тези елементи в декорацията на дома си по естетически правилния начин, ще получите артистичен и свеж завършек и на най-скучно изглеждащото местенце.

Общоприето мнение е, че колкото по-голяма е вазата, толкова повече средства и усилия изисква, за да я напълните. Можете да си спестите и двете, като запълните стъкления аксесоар със сет от по-малки стъкленици или пък да поставите вътре някоя саксия с растение, която не ви изглежда достатъчно ефектно.

Цилиндрична ваза 30 долара, Retail Libbey


Най-бързият и лесен начин да впишете стъклените вази в интериора е да ги напълните са всякакви растителни корени и стръкове, за които се сетите, било то естествени или изкуствени.

Винтидж кана, 55.00 долара, etsy.com

По-решителните могат да опитат да създадат мини зелена градинка, ако съда предполага това. С малко зелен мъх, съчки и речни камъни, бихте могли да превърнете и най-обикновената тумбеста ваза в миниатюрна райска градина, която да поставите върху масата в трапезарията или скрина.

Ваза House Doctor, 54 евро, thecoolrepublic.com

Ретро бутилките може да използвате и като винтидж съдове за домашна лимонада или пунш.

Ваза 70 см TERRA, Leonardo, 159 лв., kreo.bg

Тези интериорни елементи могат да бъдат и чудесни основи на осветителни тела. Тази идея може да вземете наготово, като се възползвате от предлаганите по магазините варианти или да си ги измайсторите сами с помощта на крушка, кабел и красив абажур.

Лампа за маса, 120 – 170 долара, potterybarn.com

Стъклените похлупаци също влизат в този регистър. А освен за кулинарни цели, може да ги използвате и като прозрачна „клетка“ за любимите си книги или сувенири.

Стъклен похлупак, 57 евро, homestyle.lt

Ако цветните нюанси не ви допадат и ви се иска нещо по-плътно и ярко като тон, бихте могли да боядисате аксесоарите с блажна боя от вътрешната страна на стъклото или да ги напръскате със спрей, за да получите желания ефект.

Вази Kingsley, 39.50 – 59 долара, potterybarn.com

Стъклена ваза, Enrico Zanella, 80 евро, thecoolrepublic.com

Огромните стъкларии са чудесно скривалище за вашите крафт материали или летните ви спомени, събирани от морския бряг. Прозрачността на стъклото прави съдържанието видимо, поради което всеки път щом мините покрай съкровищниците ще ви налита приятна носталгия или творческо вдъхновение.

Стъклена ваза, 24,99 лв, H&M

Ваза Pure, 47 лв., vivre.bg

Ако предпочитате приглушената светлина, вземете най-обикновени лампички за елха и напълнете стъклената ваза с тях. Честито, имате си нова настолна лампа!

Рециклирана стъклена ваза Vietri, 95 долара, houzz.com

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.