Следва

Активна Сряда

Бижутата за пролетта

С настъпването на пролетта се появява и желанието да се внесе нужният колорит сред твърде скучните тъмни...

All fashion преди 15 години

С настъпването на пролетта се появява и желанието да се внесе нужният колорит сред твърде скучните тъмни облекла, които бяха част от съпътстващия пейзаж на зимата. За наша изненада обаче, през 2009, освен необходим акцент, се превръщат във водещ елемент на дрехата.

Те са огромни и силно забележими. От етно орнаменти до екзотични камъни, от авангардни части и детайли до пластмасови бродерии, едно е нещото, което води - техният размер.

Да, през 2008, те също бяха видно уголемени и силно подчертани, но през новата 2009, придобиват още по-силна изразителност, достигайки ново ниво на значимост, като твърде важен аксесоар.



 

Бижутата в тазгодишните колекции приемат много и разнообразни форми, като са малко общите нишки между тях и обединяващите ги елементи включват: геометрични форми- в колекциите на Cavalli, инспирирани от Art Deco trend - а; вдъхновения от етно екзотиката, видени при модели на Ralph Lauren и Anna Sui, както и наситени, богати цветове и релефни скъпоценни камъни.

Други като Giambattista Valli и Christian Lacroix показаха по-екстравагантни и значително по-съвременни дизайни на своите произведения.



 

Гривните могат да бъдат и всевъзможни вериги, и такива, които обхващат почти цялата ръка, а голяма част от тях могат да бъдат носени върху горната част на китката.

Трябва да се съобразим обаче с основната разлика в бижутата от изминалата година и тези от 2009, а именно дрехите, с които трябва да бъдат съчетани.

Докато изминалият сезон предразполагаше по-семпли и изчистени облекла, на които аксесоарите изпъкват с по-голяма сила, то сега виждаме невероятна смесица на цветове, като експеримент на несъвместимите едни с други тонове и стилове, правейки визията колкото се може по-интересна.

More All fashion