Следва

Меги от "Търси се" стана майка

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 5 - 11 октомври

“Destroy! Neglect! Aggrandize!” е дългосрочен проект, по който работят студенти от Университета за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул, Турция...

Events преди 8 години

Destroy! Neglect! Aggrandize! Изложба на Университета за изящни изкуства „Мимар Синан”

Кога: 8 октомври - 2 ноември 2015

Къде: Галерия за фотография SYNTHESIS

“Destroy! Neglect! Aggrandize!” е дългосрочен проект, по който работят студенти от Университета за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул, Турция. Настоящата изложба включва творби на студенти от департамента по фотография.
 
Наблюдавайки и фотографирайки града, фотографите са използвали подход, различен от традиционния за документалната фотография. Изображенията показват лично възприятие и фотографско отношение-експеримент към градския живот, изолацията, разрушението и грабежите.

Департаментът по фотография към Университета за изящни изкуства „Мимар Синан” разглежда трансформацията на социологически и екологични ценности причинени от т.н. „Нова Турция” в множество лекции и проекти. Авторите на тези проекти понякога целят да бъдат само свидетели, да информират активно, а а друг път да протестират остро.
 
„Унищожавай!(културно, историческо и природно наследство), „Пренебрегвай!(да затваряш очи и да не отдаваш значение), „Трупай!(неправомерно облагодетелстване на политически приятелски кръгове)  е изложба третираща темата „Нова Турция”, чрез трансформацията на „Нов Истанбул”, чиято цел е да бъде световен метрополис.”

"ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче"




Кога:
10 октомври - събота

Къде: Южен парк

На 10 октомври, на обособената поляна за кучета в Южния парк в София инициативата на Нестле България - „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче”, отново ще събере на едно място всички любители на активния начин на живот и техните любимци. За четвърта поредна година стотици привърженици на активния начин на живот, ще могат да станат част от един незабравим спортен ден, изпълнен с множество възможности за забавления, активности и подаръци. Всички присъстващи ще могат да наблюдават демонстрации, спортни активности за стопани и кучета, както и интригуващо състезание между треньори и да получат полезна информация за правилното отглеждане на своите четириноги приятели.

Филмови костюми и прически, отличени с "Еми", показват в Двореца


Бенедикт Камбърбач в "Ричард III" 

Кога:
10-11 октомври

Къде: зала 3 на Двореца на културата

В рамките на XVIII-тия Международен фестивал на прическата и красотата, 16 отличени с „Еми” филмови костюми ще бъдат показани за първи път пред зрителите, посетитетилите и гостите на ексклузивното събитие. На живо пред публиката топ-коафьори ще демонстрират прическите, с които звезди като Валерия Голино („Да напуснаш Лас Вегас”, „Смотаняци”, „Рейнман”), Кейт Стивънсън-Пейн („Ричард III”) , Кристофър Уокън, Ричард Харис и други са запечатали любими образи в незабравими филмови ленти. 

Ебру - рисуване върху вода



Кога:
1 октомври, четвъртък, 18 - 20 ч.

Къде: Галерия АСТРИ

Едва ли има много неща около личността на художничката Анжела Минкова, които могат да изненадат. Но като човек, събиращ и концентриращ в себе си толкова познание и философия, толкова, на пръв поглед, различни подходи и концепции в изкуството, всяка следваща среща с нейното изкуство се превръща в ново изживяване и откритие.

Изложбата ЕБРУ Анжела Минкова е симбиоза между две различни водни техники - ебру и акварел, две различни философии и култури- на изтока и запада. Започвайки рисунката си в техниката на ебру, художничката преминава към класическия акварел. Резултатът е удивителен и проникновен, отдаден на Любовта.
 

Shane Mcpherson – мощен саунд, британски стил и татуси зад пулта на :PM CLUB



Кога
: 9 октомври, петък

Къде: :PM CLUB

Shane Mcpherson е от онези артисти, които със завладяващата си харизма и завидна техника зад пулта, умеят да предизвикат истински взрив на дансинга. На 9 октомври, петък, британският модел и топ диджей идва директно от Maddox Club, Лондон, за да взриви с енергията си столичния :PM CLUB, редом до българските звезди DJ Vasquez и Jassen Petrov.

Литературен гид стартира в “Перото”





Кога:
5 октомври, понеделник, 19:00 ч. 

Къде: Литературен клуб "Перото" в НДК

От 5 октомври в 19:00 ч. започват редовните срещи в Литературен клуб "ПЕРОТО" в НДК на новия формат - Литературен гид “Перото”, с водещи Светлозар Желев - директор на Националния център за книгата (НЦК), и Белослава Димитрова - поетеса и журналист в Радио “Бинар”.

На редовните срещи в рамките на формата ще говорим за най-интересните нови книги, за предстоящите литературни събития у нас и в чужбина, за авторите, за преводите, за литературните награди и др.

Takeover открива сезонa в Yalta Club с Dyed Soundorom от Apollonia



Кога:
 10 октомври

Къде: Yalta Club

TAKEOVER открива есенния сезон в Yalta Club с французина DYED SOUNDOROM от популярното диджейско трио APOLLONIA. Вълнуващият резидент на DC10 ще свири в Room 2 на Yalta Club тази събота, 10 октомври.

Билетите за събитието струват 20 лева и могат да бъдат закупени само на входа на клуба в деня на партито.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?