Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Вътрешният часовник на човека. Здраве и красота по часове!

Защо е по-лесно да се концентрираме сутрин...

Health преди 8 години

Защо е по-лесно да се концентрираме сутрин?
Защо в следобедните часове чувстваме умора?
Защо сме готови да се заемем със спорт в началото на вечерта?

Много просто, това се дължи на нашия вътрешен часовник. Който знае как негово величество "тиктака" може съзнателно да сверява живота си с неговия ритъм. Отлична опция, която изглежда така, разбита по часове:

06:00. Студен душ - защита от болести

В ранната сутрин студената вода дава тласък на нашето кръвообращение, кръвта по-бързо захранва всяка клетка на организма с нужните вещества, което активира защитните му сили и  укрепва имунната система. Рано сутринта е добро време за физическа любов, защото по това време активно се отделя в кръвта и половия хормон тестостерон.

08:00. Обилна закуска, без добавяне на килограми

По това време въглехидратите се превръщат в източник на енергия, а не в мазнини. Освен това по-добре се понасят инжекциите и рентгена. Този, за когото приемът на храна е най-обилен в 8 часа сутринта, остава строен.

10:00 часа. Мозъкът и кожата са в най-добра форма

Времето между десет и единайсет е изключително продуктивно за всякакъв вид дейност. През този период работи перфектно "краткотрайната" памет. Към това може да се добави, че кожата се намира в отлично състояние и е особено възприемчива към релаксиращ масаж.



12.00. Мастните жлези работят интензивно

По обед не забравяй за пудриерата, тъй като мастните жлези са хиперактивни и кожата започва да блести.
В този час започва да се събужда и чувството за глад - наближава обедната почивка.

14:00. Дневният сън също е нужен

Според изводите на американски учени, дневният сън е по-важен от нощния. Тези, които имат такава възможност, трябва да лягат за 20 минути.
По това време може да планираме посещение при зъболекар. Чувствителността в този час е изключително ниска и инжекциите са по-ефективни.



16.00. Най-доброто време за нови преживявания

Достигнали сме втория пик на дневната си активност, когато е засилено обонянието и вкуса към храната. Сега би било идеално да се изпробват нови парфюми, да се посети козметичен салон.

18:00 Полезна е топлината на сауната и банята

Около 18 часа, организмът вече се настройва за почивка и релакс и перфектно понася сауната. Между шест и осем часа вечерта тялото "харесва" гореща сауна или парна баня. Освен това сега кожата най-лесно се освобождава от мъртвите клетки и може да я подкрепим с помощта на ексфолиращ крем или средство за почистване.

20:00 часа. Още не е време да стъпваме на кантара!

Към този час сме набрали максималното си тегло, така че по-добре да се въздържим от възможността да застанем на кантара. Освен това всичко, което изядем от този час нататък, се превръща в мазнини. За шофьорите е важно да знаят, че това време се характеризира със светкавична реакция.

22:00. Вечерни процедури за кожата

В началото на нощта деленето на клетките на кожата се ускорява 8 пъти в сравнение със средата на деня, затова кремове, маски и компреси са особено ефективни. Освен това сънят преди полунощ се смята за най-добър, тъй като фазата на дълбокия сън през първата половина на нощта допринася най-добре за пълноценна почивка.

0:00. Действието на алкохола се увеличава

Алкохолните напитки, употребени след полунощ, действат с особена сила, поради което е много ок да се откажем от тях. През нощта нервите стават по-чувствителни, реагират на незначителни външни дразнители, затова тези, които още не са заспали, може лесно да бъдат уплашени.

02:00. Концентрацията намалява до нула

В този час нашият организъм е настроен за почивка, а вниманието и концентрацията са в най-слабата си фаза. По това време се случват по-голямата част от злополуките. Но има и плюсове: мускулите са отпуснати, а кожата е особено гладка и мека.



06:00. Включва се вътрешният будилник

Като се започне от четири часа сутринта, организмът бавно, но сигурно набира активност. Хормонът на стреса, кортизол, се подава интензивно в кръвта, което ни действа като вътрешна аларма и мобилизира енергийните ни ресурси. По това време се раждат повечето деца.

Тик-так!
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.