Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

PFW: Дефилетата - Celine пролет/лято 2016

Като всяко предшестващо го, начело с Фиби Файло, и това дефиле на Celine с лекота предизвика еуфория...

All fashion преди 8 години

Като всяко предшестващо го, начело с Фиби Файло, и това дефиле на Celine с лекота предизвика еуфория. Обичайната локация, която творческият директор избира за ревютата си, се преобрази за целта в гигантска палатка, дело на датския артист FOS, който неведнъж е участвал в създаването на интериора на магазините Celine.

За вдъхновението си, Файло споделя: "Харесва ми идеята за дрехи, които можеш да опаковаш и с които можеш да отидеш навсякъде, точно като тази палатка. Мислех си за дрехи извън контекста, взимайки елементи от градския живот и пренасяйки ги обратно в природата. Намирам го за очарователно и ми носи голямо удоволствие да си представям тези дрехи като част от природата."

Колекцията стартира със серия от бели слип рокли в пижама естетика от коприна или кожа с черни дантелени акценти. Голяма част от дрехите изглеждат леко намачкани, сякаш току-що извадени от куфар, което, разбираме, е важна част от концепцията.

Противоположно на минали сезони
, където наблюдавахме тенденцията дрехите да се променят към нещо ново и различно, тази колекция е изпълнена с разпознаваеми от раз Celine елементи: монохромната палитра от каки и ръжда; поставеното върху черно бяло копче; бляскавата коприна и плетените рокли, които този път са широки, падайки свободно около тялото. А новите елементи, които забелязваме, са: дълбокото деколте, разкриващо рамената и подплътените с банели топове.

Гледаме цялата Celine пролет/лято 2016 в галерията горе>>
 

More All fashion