Следва

Всички носят: Вечните двуцветки на Chanel. Slingbacks, дами!

PFW: Различният Christian Dior - от Раф Симънс

В духа на старата френска къща и забележителния й креативен директор, дефилето Christian Dior пролет-лято 2016 се отличава не само с красиви дрехи, но и с пищност...

All fashion преди 8 години

В духа на старата френска къща и забележителния й креативен директор, дефилето Christian Dior пролет/лято 2016 се отличава не само с изумително красиви дрехи, но и с пищност. Пристигайки за ревюто, провело се в петък, гостите на къщата се озоваха насред планина от цветя, разпръснати като с магия по двора на Carré du Louvre.

За вдъхновението си Раф Симънс споделя, че е повлиян от скоростта, която движи модния свят и затова предпочита да направи нещо спокойно, красиво, чувствено и романтично, както и ясно се вижда от дрехите.

Противно на редовната и изключително успешна политика да се интерпретират специфични елементи от минали колекции в модерен контекст, Симънс се насочва към нещо ново и елегантно. Силуетите са момичешки, а на места се забелязват викториански елементи, които след това преминават в изрязаните памучни топове и шорти, наред с раираните рокли от органза, някои от които идват с поетични фенер ръкави.

Знаейки добре нуждата от лесни за носене в ежедневието дрехи, дизайнерът оправдава очакванията - модерен прочит на т.нар, bar jacket (част иконичния new look на Dior - силно вталено и разкроено в ханша сако, подчертаващо женствеността), добри костюми в тъмносиньо и райе, както и много връхни облекла, някои дори на едри райета и 3D декорации. Макар и да не поставя модна революция с колекцията си, Симънс със сигурност обаче направи нещо значимо и различно, противопоставяйки се на царуващия в момента моден хаос със силно необходимо спокойствие.


 

More All fashion