Следва

Double trouble - "Странният случай с Бенджамин Бътън"

Музиката на Irfan

Център за култура и дебат "Червената къща" кани всички на едно различно музикално преживяване, за да отправи едно послание на езика на сърцето чрез музиката на Irfan...
 

Events преди 15 години

Името на българската група Irfan може да се преведе от персийски и арабски като ‘гнозис', ‘мистично познание' или ‘откровение'. Център за култура и дебат "Червената къща" кани всички на едно различно музикално преживяване, за да отправи едно послание на езика на сърцето чрез музиката на Irfan.

Стилът на Irfan е повлиян от се определя сакралните и фолклорни музикални традиции на България, Балканите, Персия, Кавказ, Близкия Изток, и Северна Африка, както и от музикалното и духовно наследство на средновековна и ренесансова Европа.

В летния афиш на Ирфан са 7 шоута в Европа, част от които - на холандския "Castlefest". Зад гарба си до този момент групата има два албума - "Irfan" и "Seraphim".

Загадка не остават инструментите, които използват музикантите, за да постигнат този различен и интересен стил. Съчетанието на традиционни (български, балкански, ориенталски, персийски и индийски) и старинни европейски инструменти и вокални техники, понякога вплетени в деликатен, ембиънът електронен саунд можеш да чуеш на 12 март от 20.00 в „Червената къща”.

Цена на билети: 6/8 лв
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.