Следва

Днес си купихме - 5 неща от Bomb!!!

PFW: Дефилетата - Saint Laurent пролет/лято 2016

Ако знаем един сигурен факт за Еди Слиман, то това е, че не обича дори да се преструва, че опитва да надмине предишните си дизайни...

All fashion преди 8 години

Ако знаем един сигурен факт за Еди Слиман, то това е, че не обича дори да се преструва, че опитва да надмине предишните си дизайни. А и всъщност не му се налага, той е достатъчно обичан заради скандалните и често безсрамни интерпретации, забелязвани в работата му.

Пролетно-лятната му колекция 2016 за Saint Laurent напомня на предишни такива, безспорно, но и също така има и нещо ново, нещо свое си, което в случая са роклите, и по-скоро вечерните - прозрачни и в дантела, металически отблясъци и други прозирни материи. Но като оставим настрана предизвикателната вечерна рокля, основният фокус на Слиман пада върху ежедневния гардероб. И става въпрос за наистина ежедневен - като например тренч върху джинси, без ненужни къдри, нарушаване на пропорциите и т.н утежнения. А множеството слип рокли влизат в ролята на помощни средства в показването на връхните елементи - oversized деним яке, изхабено мото яке, смокинг, грубоват голям пуловер, елек с кожа от косъм, яке с принт и още много, но акцентът пада върху пачуърк деним пелерината.

Виждаме отново камуфлажната риза, която присъства редовно от идването на Слиман насам, както и силно присъствие на вечерното облекло, черпещо вдъхновение от 30-те години на миналия век.


 

More All fashion