Следва

PFW: Полетът на Chanel Airlines

PFW: Мечти за Африка - Valentino пролет-лято 2016

Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пичоли са един добре представен пример за това как едно дефиле може да бъде тематично обвързано със случващото се в света, но без да има допир с политиката...

All fashion преди 8 години

Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пичоли са добре представен пример за това как едно дефиле може да бъде тематично обвързано със случващото се в света, но без да има допир с политиката, а и същевременно да показва изключителна мода. А за пролет/лято 2016 талантливото дуо е повлияно от глобалната криза с емигрантите, което им носи като отправна точка Африка.

Оставяйки любимия Рим на заден план, те приветстват културата на континента с изключително добри дълги туники, метални колиета, силна декорация, ресни, велур и пелерини. Силно впечатление правят и красиво изпъстрените елементи като жакард палтото, карго якето и множествосто феерични пластове коприна. Но говорейки за акцент, задължително е да споменем фините дантелени макси рокли, които изцяло крадат вниманието върху себе си.

Чантите са също акцент сами по себе си, но това не е изненада, имайки предвид, че те са най-продаваният елемент от италианската модна къща - декорирани с миниатюрни африкански маски, изковани от метал, подозираме, че ще постигнат големия успех за аксесоар на сезона, подобно на гладиаторските сандали през лятото. Интересни са още и бижутата, създадени съвместно с артиста Алесандро Гаджо, който е отговорен и за красивите златни колиета от кутюр колекцията по-рано тази година.

Колекцията е невероятна и признаваме, Кюри и Пичоли имат категорично добра визия затова как жените искат да изглеждат, а през следващия сезон всеки би искал да е част от нея...

More All fashion