Следва

Какво гледахме тази седмица: "Дългият път на деня към нощта"

За първата трансплантация на глава в историята, по БНТ1

 В понеделник, специален гост на "Здравето отблизо" е бъдещият пионер, д-р Серджо Канаверо...

Events преди 8 години

Италианският неврохирург д-р Серджо Канаверо е човекът, който планира да направи истинска революция в медицината. По този повод водещата Мария Андонова го е поканила в предаването си "Здравето отблизо" по БНТ1 на 12 октомври. В ексклузивно интервю той ще разкаже как планира да извърши първата в историята трансплантация на човешка глава. В предаването ще можем да видим и откъси от интервюто с доброволеца, чиято глава ще бъде присадена на ново тяло - руснакът, Валерий Спиридонов.

Ще видим и българските лекари, отличени с награди за принос в медицинската наука и практика у нас. Както и кой стана Нобелов лауреат и спечели най-престижната награда за медицина в света и каква е историята на Нобел.

Още интересни здравни теми гледаме от понеделник до четвъртък от 10:30 до 11:30 по БНТ1. 

More from View Sofia

Ап-чих! И кучетата настиват, ето какво правим в случая...

Love преди 2 години

Абстрахираме се от Омикрон и се фокусираме върху класическата зимна настинка, през която всички минаваме поне веднъж за сезона, но what about любимите четириноги? Настиват ли кучетата? И ако да, как се грижим за тях? А заразно ли е? Толкова много въпроси. Консултираме се с Кейти Кангас, доктор по ветеринарна медицина и ветеринарен лекар, за да всичко, което трябва да знаем за настинките при кучетата 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.