Следва

Прическите на есента - Направо от дефилетата есен/зима 2015

Омбре, Сомбре, Бронде. За тенденциите в косите на есен 2015 питаме стилиста Пламена Желева

През този сезон се завръща и интереса към аксесоарите за коса. На мода са отново дебелите ленти, които сме...

Beauty News преди 8 години

Преди месец Пламена Желева пристига от Кан. В прекрасния фестивален град през септември се организира L’Oréal Professionnel Business Forum, събитието на което тя и колегите й от цял свят обсъждат новостите и насоките в света на стилистите коафьори. И съвсем естествено, любопитни за всичко около модата и красотата по това време на годината, поканихме Пламенава, собственик и стилист на PJ Hairdesign, на приятен професионален разговор за тенденциите на новия есенно-зимен сезон.

За Пламена Желева и PJ Hairdesign

В салон PJ Hairdesign работата на Пламена Желева се отличава с внимание и взискателност към детайлите и съобразяване с индивидуалния стил на клиента. В основата на нейния труд е професионалното моделиране на прическата чрез подходящи похвати и стил, които са съчетани с модните за съответния сезон тенденции. По този начин Пламена майсторски постига уникална и изтънчена визия. Чрез постоянни обучения и преминаване на различни професионални курсове, тя черпи вдъхновение от най-добрите и работата й се характеризира с внимание към цвят, форма, стил и моделиране на прическата. Затова и клиентите се доверяват вече десет години на качествените грижи на Пламена и нейните колеги в PJ Hairdesign.


Пламена Желева по време на L’Oréal Professionnel Business Forum в Кан през септември месец

Ето кои се очертават горещите трендове на есен-зима 2015 и какво препоръчва професионалистът Пламена Желева:

Рок романтика, ретро вълна и персонализиран цвят в косите за сезон есен-зима
Небрежен рок бохемски стил, боб прически на вълни – този сезон стилистите се завръщат в миналото. Цветовете в косите нежно се преливат. Актуални цветове са наситено виолетово, перлено русо, златисто медно, интензивно червено и виолетово червено. Не трябва да забравяме също така и черното – то също е на мода. Косите са вълнисти и леко небрежни. Всичко това се персонализира според формата на лицето, цвят на кожата и разбира се, личен стил.

„Тенденцията за сезон есен-зима, ни позволява с леки цветни жестове, да изглеждаме като звезди“, споделя още Пламена.



Омбре, Сомбре и Бронде
Това са трите техники, които подчертават стила и продължават да са актуални, казва Пламена. Омбре е за дамите, които желаят да запазят или поддържат естествения цвят на косата си, в който по краищата има лек и изтънчен по-светъл цвят. Сомбре цветовото решение е перфектно за тези, които търсят повече релеф и игра на нюанси в косата. Техниката Бронде позволява на блондинките да постигнат цвят с дълбочина, а на брюнетките да изглеждат по-свежи. Също така, с Бронде брюнетките могат да бъдат с руси нюанси, без да се налага да се изрусяват напълно. Бронде е много добро решение и за дамите на възраст, които желаят повече свежест.



Стайлинг
Ако сте с къса коса, разрошете леко и създайте по-неглиже стил. Той е по-лесен за поддържане и много удобен. Ако косата ви е дълга и я носите пусната, то тогава тенденциите варират от вълнисти и свободни къдрици, до гладка коса с вълнисти краища. За тези от вас, които обичат да връзват косата си на опашка, то тя е вързана ниско долу при врата - независимо дали косата е вълниста или пригладена.

През този сезон се завръща и интереса към аксесоарите за коса. На мода са отново дебелите ленти, които сме виждали по снимките и във филмите от 70-те и 80-те години на миналия век, а сега и на много от дефилетата на модните дизайнери. В косата може да блести и голяма шнола, а защо не и брошка.
„Разбира се, не трябва да се забравя, че личният стил е от първостепенно значение, както и персонализирания подход към цвета и формата на косата, които най-добре ви подхождат,“ допълва Пламена. 
 
PJ Hairdesign е на ул. Аксаков 9
Телефони:
0897 95 30 60
0888 40 88 88

More Beauty News