Следва

На лов! Тук, в София за Лудите аристократи! Какво си купихме в горещата тенденция. И как я носим

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Това, което е облякла звездата Майли Сайръс...

All fashion преди 8 години

Ех, Майли...

Това, което е облякла звездата Майли Сайръс, определено е недоразумение. В търсене на какво точно не му е наред на този тоалет стигаме до извода - всичко! И нищо! Не че сме изненадани да видим Майли в подобен ансамбъл, но все пак няма как да не отбележим, че поредната й шантава премяна ни разсмива до сълзи.

В този случай комбинацията е наистина плачевна, имаме от всичко по-много - цветове, брокат, прозрачни материи, смайли човечета, цветя... И ако това е опит за самоирония, то той не е никак успешен.

Съвсем НЕ така!

Казват, че на моделите всичко им отива. Не винаги обаче, а специално в този случай - никога! Криейтивът е на Alexandre Vauthier, носи го Хана Джирикова, но това не му помага да бъде разпознат като висша мода. А голотата може да е толкова красива! Черната прозрачна и доста дрипава горна част опорочава всичко. Но има и още - под нея безцеремонно прозират бели протектори за зърна (ако момичето е толкова притеснително, следващия път по-добре да избере по-малко прозрачна рокля), а надолу очите продължават да страдат от силно асиметричната пола на волани в отровно розов сатен, снабдена, забележете, с дълъг като опашка на птица шлейф. Не бива така, не и на елегантно събитие каквото е 95-годишнината на френския Vogue. 

Steve Madden с поредното безочливо копие

Популярната американска марка за обувки и аксесоари Steve Madden, не за първи път е част от скандал и съдебно дело. Този път ищецът е Stella McCartney, а поводът е нещо, което напълно очевидно изцяло имитира дизайна на най-известната им чанта, Falabella. И докато знаем, че оригиналът струва 1200 долара, интересното е, че цената на копието не е чак толкова ниска, предвид, че е очевидна имитация - 110 долара. Освен това, макар и да не е широко позната у нас, Steve Madden е доста популярна и купувана марка по света и дори има колаборации с популярни личности като Иги Азалия и Киара Ферани. Още по-интересното е, че това не е първият случай, в който Steve Madden прави реплика на популярни модели на големи дизайнери. През 2008 Alexander McQueen и Balenciaga ги съдят за откровените копия, които правят на техни обувки. Изглежда обаче, дори след съдебните процеси, марката излиза на печалба от продажбите на репликите, щом продължава да прави такива. А подобни неща като имидж, личен почерк и достойнство, не са от значение.


Ляво: Stella McCartney's Falabella; Дясно: Steve Madden's BTotally bag


Ляво: Balnciaga; Дясно: Steve Madden

Вълнение! Снимките от колаборацията на Balmain и H&M изтекоха в Интернет

Миналата седмица американката Катрин Рийс съобщи в Tуитър, че е качила в Инстаграм профила си множество снимки от дългоочакваната колекция на Balmain за H&M, която е строго пазена в тайна преди официалното й пускане в пресата на 19 октомври. По-точно, публикуваните снимки са 99 и показват дамски и мъжки дрехи, обувки и аксесоари, напълно в стила на Balmain и включващи това, което Джиджи Хадид, Джордан Дън и Кендъл Дженър носят в рекламната кампания на колаборацията. Така че снимките очевидно действително са част от въпросната колекция, а и H&M го потвърждават в своята иначе добра ответна реакция:
“Снимки от колаборацията ни с Balmain са излезли на повърхността. Приятно сме изненадани от позитивната реакция на нашите фенове и с нетърпение очакваме да споделим повече от #HMBalmaination през следващите седмици.”
Как е успяла американката да достигне до тези кадри? Не дава много подробни обяснения, освен че “е търсила в Google в точното време и с точните параметри.” Профилът й в Инстаграм е моментално блокиран, но снимките много бързо плъзват из цялата мрежа. Те не разкриват съвсем цялата колекция, която ще бъде в продажба на 5 ноември, но вече знаем, че тя ще включва тежко украсени якета, рокли с пайети, силни аксесоари, бомбър якета, бюстиета, спортни клинове, обувки и още, всичко много в стил Оливие Рустейн.


 

More All fashion