Следва

Всички носят: Шантавия Vetements

На лов! Тук, в София за Лудите аристократи! Какво си купихме в горещата тенденция. И как я носим

Тенденциите за есен/ зима 2015 са едно. Съвсем друго е как ги интерпретираме тук и сега. Второто е предмет на работата ни в специалната поредица от рубриката На лов...

Shopping преди 8 години

Тенденциите за есен/зима 2015 са едно. Съвсем друго е как ги интерпретираме тук и сега. Второто е предмет на работата ни в специалната поредица от рубриката На лов, посветена именно на трендовете, но през индивидуалните особености на града, който обитаваме, и личния стил на всеки.

След първоначалната наслада от красивите и вдъхновяващи визии по подиумите идва въпросът как, веднъж вдъхновени, да спретнем тоалети в този дух от софийските шопинг дестинации? Ние, редакторите на ViewSofia, сме ловуващите, а условията са следните: можем да използваме наличното в родните магазини, тук ­там нещо ново от любимите онлайн места и малко нещо старо от достатъчно богатите ни гардероби.

Дотук показахме как си предстаявме и бихме носили сивия костюм, Бохо шика, Пънк тренда и 60­-тарския стил. Днес правим опит да облечем тенденцията, наречена “лудите аристократи” в реални притежания, защото ни е трудно да я облечем в думи. И все пак да опитаме, накратко: може би най-­присъщи за нея са богатство от цветове, принтове, материи и ексцентричните, почти безумни комбинации. Ето какви сетове в този дух си направихме ние:

Габриела


"Лудите аристократи" със сигурност е любимата ми тенденция за настоящата есен, защото наистина е луда. Кога друг път ще имам адекватното оправдание да изглеждам толкова крещящо, а то е, защото тенденцията повелява богатство и безумие в царствено дължини и дълбоки нюанси. Моята интерпретация включва: дълга дантелена рокля с флорални мотиви, комплимент шапка във винен тон, разкошен зелен тренч и, разбира се, идеалният чифт мокасини.


Рокля Karen Millen, 1075 лв.


Тренч Karen Millen, 805 лв.


Шапка Karen Millen, 175 лв.


Обувки Tomas Maier, 590 евро

Мирела

На мен също много ми допадат дизайнерските интерпретации на пощурелия аристократски стил. И въпреки това ще се въздържа от ярките цветове и ще остана в неутралната гама, но относно разнообразието от силуети, ще се възползвам максимално. Избирам си скъсен кариран панталон, който се събира при глезените; сиво ­бяла риза, за да се получи принт микс в подобни тонове; груби боти на висок ток и голяма сива чанта с ресни.


Риза Zara 60 лв.


Панталон Sisley 129,90 лв.


Палто Stefanel 719 лв.


Боти Stefanel 429 лв.


Чанта Stella McCartney, 1 335 евро.

Екатерина

Ето един такъв лов приемам за предизвикателство! Ексцентричността, украшенията и богатите принтове, с които се характеризира стила на “лудите аристократи” са много далечни от всичко, присъщо за моя личен. Но задачата ми харесва. Не защото държа на всяка цена да спазя всяка тенденция, а защото понякога ми омръзва моят доста обран и класически стил и у мен се появява готовност за крайни експерименти. Ето го и резултата от един такъв: като фен на кюлотите намирам едни в сложен camel цвят. Решавам да ги комбинирам с блестящи шейсетраски Mary Jane, на които напоследък съм фен. Отгоре слагам топло поло в черешов цвят и палто с цветен принт. Още не ми е достатъчно ексцентрично, липсва ми едно колие, което да придаде допълнителна доза “чудатост”. Харесвам един choker на любимците ми от Leivankash ­ би се носил много и с “нормалните” ми визии.


Kюлоти Stefanel, 339 лв.


Обувки Stefanel, 260 лв.


Поло Sisley, 63,90 лв.


Палто Sisley, 409.90 лв.


Колие Leivankash, 650 паунда

Миглена

Скачам смело в лудия свят на някогашните аристократи или, в моя случай, в дебрите на жълтото. Избирам моя начин да се облека в тази тенденция да бъде именно да се спретна в този цвят, защото намирам резултата за интригуващ, малко весел, малко откачен. Постигам го с ефирна рокля с металически детайл и в ярко жълто. Отгоре мятам палто, което e “опръскано” освен с жълтата с още няколко смели бои. Това не е всичко ­ от същото място си избирам и шапка в двайсетарски стил и, разбира се, в любимия (днес) слънчев цвят. И за да придам финална доза пищност на визията, закачам и една шантава брошка на ревера.


Рокля Sisley, 209.90 лв.


Палто Sisley


Шапка Sisley, 59.90 лв.


Брошка MANISH ARORA, 135 евро

More Shopping