Следва

Лидл България отбеляза 5 години на българския пазар с "Тайната на петата стихия"

Editor's Choice: Креватчето ми, топлото, прегръщащото

В сезона на студените ветрове, честите дъждове, ранното стъмване и красивите изпопадали листа, сигурни знаци  на есента, все повече в съзнанието ни изскача образът на топлото и уютно, мечтано креватче...

All About Life преди 8 години

В сезона на студените ветрове, честите дъждове, ранното стъмване и красивите изпопадали листа, сигурни знаци на есента, все повече в съзнанието ни изскача образът на топлото и уютно, мечтано креватче.
За зареждащо наспиване, за силно зареждане, за нежност, топлина и любов.

Не можете да ни заблудите, че и вие не си мислите честичко да прекарате един цял ден, поне, под завивките върху супер комфортния матрак, облегнати на куп меки възглавници в абсолютно спокойствие, да ставате само за да си вземете нещо за хапване и пак да се мушвате в леглото. Вдъхновени от тази мързелива, но толкова лелеяна мечта, споделяме с вас нашите блянове за перфектното, най-любимото, най-мечтаното легло, с най-мечтания матрак, в най-мечтаната спалня:

Сияна



Понеделник, 6:45 a.m.
Аларма, трябва да ставам. О, не… прекалено е хубаво в кревата! Топло, меко. Защо трябва да ставам?! Не ми се ходи на работа… Обичам го този матрак, доставя ми такова удобство!

Вторник, 7 а.m.
Отново.
Тази вискоза с милиони балончета в нея, винаги съм на топло с тях… Диамантено усещане за цялото ми тяло.

Сряда, 4:45 p.m.
Прибирам се по-рано от работа, не че вкъщи не ме чака още, но поне за малко ще си се пльосна в леглото с кафе и любимото ми списание. Толкова обичам тези малки моменти, които мога да открадна, просто лежейки и правейки нищо по пантофи.

Четвъртък, 10:35 p.m.
Време е да се спи! Хайде, хайде, знам че си уморена…. Отивай да си миеш зъбите!
Ммм, такова спокойствие. Колко малко му трябва да на човек! Един страхотен матрак от Magniflex и сякаш е рай за тялото!

Петък… о, не. Вече е събота сутринта. (4 а.m.)
Беше страхотно парти. Такси и към вкъщи. Бърз душ и се мушкам под завивката.
И някой ми е постлал вече… колко мило!

Събота е. Изключвам телефона. Само някой да е посмял да звъни на домофона! Цял ден ще стоя в леглото по пижама и ще мързелувам.

Неделя. Време за чистене и релаксираща обиколка по магазините. Само свалям ципа с едно движение и го оставям в близкото химическо чистене по път към мола.

Всички ми се чудят как? Ами, Diamante Dual, момичета. Страхотен е!

П.П. Опа, май прекарвам доста време с него. 

Екатерина

Mечтаната спалня е в съзнанието ми толкова често, че мога да си я представя по-ясно дори от тази, която притежавам в момента. Не е и трудна за представяне, когато е по скандинавски изчистена - няма богати рамки, високи крака, балдахини или каквито и да било излишъци. Всъщност задължителното при нея се изчерпва до един матрак, легнал почти на пода. Но какъв! Представям си го неприлично широк и още по-неприлично висок. По точно - внушителни 30 сантиметра, безкрайно удобни до последния със своята soft пяна в ядрото и memory пяна по периферията. И обгърнати в еко текстил с втъкани дървесни влакна, точно в скандинавски, и мой, стил. Харесва ми, звучи ми много чисто, много зелено и много вярно служещ през годините. Самият дизайн на матрака, разбира се, е по северняшки изчистен, бял. Обличам го в също снежнобели, изцяло памучни постели, като в хотел - носят ми усещане за съвършена чистота, а нищо не ме кара да се сгуша по-блажено от това усещане. И се въргалям в това свое убежище цяла събота. До мен очила, книга, списание и лаптоп, с които излизането извън рамките му става напълно ненужно. Огромните му размери, както и разпръснатите в него възглавници, позволяват въртене във всички посоки, но аз все се озовавам с лице към прозореца. Досегът ми с останалия свят се случва чрез него. Но гледам навън единствено, за да се почувствам още по-защитена в своя мек, чист и бял свят, обгърната от своите възглавници, минимум три на брой.
 

Гергана

Креватът – най-добрият приятел на човека... или поне моят. С него много се обичаме. Любовта ни се зароди отдавна и с времето не спря да расте. Прекарваме много време заедно и честно казано, май сме пристрастени един към друг. Казвали са ми, че е малко прекалено, но аз не им вярвам. Ние винаги се грижим един за друг, угаждаме си и сме заедно в най-хубавите и в най-лошите моменти. Аз го обличам в най-меките копринени чаршафи, цветни и ухаещи на пролетна поляна. Постилам най-меките и топли завивки, така че да се гушкаме отдолу до безкрай.

Отгоре му слагам само най-качествените възглавници – с две лица, едното от Memory пяна, а другото от иновативната Gel пяна. Те ми действат като масажист – малко след като легна върху тях, напрежението от врата и раменете ми просто изчезва. Освен това, високоеластичният им калъф ми осигурява абсолютно екологична среда, докато спя. И понеже ме е страх да не изгубя това усещане, съм си взела четири.

Но ТОЙ – той е перфектен! За да ми угоди във всяка ситуация, той съчетава три различни слоя високотехнологична пяна. Така успява да постигне съвършен баланс, а средно мекото усещане, което ми осигурява, ме кара да се чувствам като легнала в облак. И винаги се съобразява с настроението ми – система Dual Core ми дава право на избор и в зависимост от това дали го искам по-твърд или по-мек, аз просто го обръщам. Слоят му с гел пяна е с перфектния размер за мен – 3 см, и идеално разпределя тежестта на тялото ми върху себе си. А когато съм настроена гальовно - Memory-пяната се адаптира нежно към теглото и топлината ми.

Мога да ви разказвам още много за него, но най-важното е, че той ми дава всичко, от което имам нужда. И макар аз на галено да го наричам „моят креват”, той е Magnigel Dual – матракът мечта

Антоанета

Следобедното слънце вече се снижава, а умората от дългия изморителен ден чак сега успява да вземе превес. Лягам бавно и затварям очи. Пред мен се открива позната и така желана гледка от близкото минало. Виждам блестящи от светлината на залеза куполи на вековни катедрали и долавям мириса на ароматно минестроне и какаово тирамису. Нахлуващият през прозореца нежен вятър навява спомени за неуморни разходки по тесните павирани улички на Флоренция, припомня за видените шедьоври на изкуството, за богата орнаментика на тосканската архитектура и незабравимия уют на градските заведения…



Моята италианска ваканция има продължение всеки път щом усетя допира с любимото легло, щом почувствам несравнимия комфорт от добре подбрания матрак. Моето легло е моят нощен дом, в който сънят и почивката са само практични допълнения. Всичко останало е фантазия, мечти, спомени и емоции, деликатно допълнени от заслужено качество и майсторска изработка. Само това е начинът да се почувствам в свои води, да се върна в илюзорни земи само с едно плавно отпускане, леко прекарвайки ръка по кадифените завивки и вдишвайки аромата на мечтаните светове. Отпускайки се в тази атмосфера, аз пътувам и затова ми е необходимо подобаващо „нощно возило“. Такова, което може да поеме очакванията и на най-големите романтици и да превърне и най-непреклонните скептици във вярващи в „невъзможното“.

Поглъщайки всяка моя уморителна въздишка и притисната от забързаното ежедневие емоция, леглото трябва да ми предложи стабилна опора, която реагира на извивките на тялото ми, „поправяйки“ онова, което натовареното  всекидневие „руши“. Но освен да възстановява, леглото трябва и да вдъхновява. Дизайнерска рамка от масивно дърво с красива дърворезба, копринено покривало, завършващо с фина дантела или луксозен матрак, изпъкващ с дизайнерски борд от изящни декоративни мотиви, напомнящи ми за ренесансовата епоха и разкош… Всичко има значение, щом става въпрос за леглото - този олтар на комфорта и жадуваната почивка.



Дали ще е сутрин, когато не искаш да го напуснеш и неотменено повтаряш на себе си „още малко,още малко“, или пък късно вечер, когато дори нощният градски шум не може да заглуши мислите, от които искаш да избягаш. То е винаги там, чакайки те в най-интимното кътче на дома, за да те отведе отново в страната на мечтите, без да иска нищо в замяна.

Вечен комфорт, несравнима естетика и пълноценен отдих, това е Magni Grande за мен. Моята италианска афера, без губещи страни и с много, и все нови GRANDE мечти!



More from View Sofia

Taste Sofia: La Prima by friends, primo amore mio...

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 17 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.