Следва

Men's exhibit: 3 топ правила на добрия мъжки стил. Скот Шуман, The Sartorialist

Стил урок на седмицата: Синьо от край до край

Завръщането на едноцветните визии в модата е категорично, и ако доскоро признак на висш пилотаж беше съчетаването на всевъзможни цветове, то сега такъв е да се облечеш умело в един единствен цвят...

All fashion преди 8 години

Завръщането на едноцветните визии в модата е категорично и ако доскоро признак на висш пилотаж бе съчетаването на всевъзможни цветове, то сега такъв е да се облечеш умело в един единствен цвят (различен от черно, въпреки че и там има тънкости). Не говорим за едноцветна рокля например, а съчетаването на няколко елемента в напълно еднаква боя. И ако през последните месеци много се говореше за манията по изцяло бели и изцяло червени визии, то сега цветът е синьото. То не е издигнато толкова от дизайнерите, колкото от стрийт стайл иконите през последния месец на модата. Учудващо много от аутфитите, грижливо подбрани от тях, не са крещящи и откачени, а някак обрани и същевременно истински красиви в своята дълбочина и изтънченост. Общото между тях е, че цветът им е син, тъмносин, а дали оттенъкът му е индиго, navy или кобалт, ни е трудно да определим.

Избираме кадри именно от модните столици през последните седмици и си водим бележки по обличане изцяло в синьо, но без да изглеждаме сякаш сме се спретнали в работнически дрехи. Изключваме all denim визиите, тях вече добре ги научихме.

Най-лесният начин за носене на тъмносиния цвят, без да изглежда скучен и еднообразен, е чрез съчетаване на различни текстури:

Ако пък няма игра с материите, то тя може да бъде с кройки, принтове или чрез добавяне на нестандартни аксесоари с характер, които ясно заявяват, че не сме “претупали” сутрешния избор, а напълно съзнателно сме заложили на дрехи в еднакъв цвят, и то син:

Още по-лесен начин да се спретнем само в синьо е да заложим на различни негови нюанси, вместо само на тъмния. Но е добре отново да подберем по-интересни принтове, кройки и текстури, защото иначе си е скука:

More All fashion