Следва

Виктория Бекъм на корицата на Vogue Германия

Men's exhibit: 3 топ правила на добрия мъжки стил. Скот Шуман, The Sartorialist

Преди 10 години Скот Шуман напуска основната си работа в модата, за да гледа дъщеря си и междувременно...

All fashion преди 8 години

Преди 10 години Скот Шуман напуска основната си работа в модата, за да гледа дъщеря си и междувременно започва да снима добре облечените нюйоркчани. Резултатът - блогът The Sartorialist, който има повече от 14 милиона посещения на месец. За да отпразнува своя юбилей зад обектива, през септември Шуман издаде книгата The Sartorialist X, която включва кадри от пътешествията му по света:

“Наистина обиколих света, за да изследвам какво означава стил и красота за множество различни култури. Бях в Дубай, Киев, Йоханесбург, Мароко, Северна Индия, Перу и е много приятно да съпоставя снимките от тези по-отдалечени места с установените модни столици, както и с градове като Банкок и Мумбай. Вдъхновявам се истински от разнообразието, от това да предизвиквам окото си да оценява непознати цветове, мотиви и форми. В такъв смисъл, това беше книгата, която наистина исках да направя”



Топ за него остава стилът в Италия, както споделя пред Vogue:

“Има изтънченост и благоприличие, характерни за Стария свят, които са уникални и непреходни. Грация и почит към добрите маниери се усещат във всичко, което италианците правят: в начина, по който се обличат, по който подреждат масата, дори в почерка им, когато пишат на ръка. И това се предава в по-младите поколения. В Италия не е прието да имаш отношението “не ми пука”, което много млади хора в модата имат. Там “готиното” е да ти пука и да бъдеш учтив.”

И още:

“Прекарах последните 10 години в изследване на стила на другите хора и това наистина ми помогна да отговоря на собствените си въпроси за модата”

По този повод споделяме трите съвета за стил, които Шуман дава, илюстрирани в три негови кадъра:

Трябва да се въвлечете изцяло



“Не можете да актуализирате ретрото - някак се нарушава идеята, ако се опитате да го модернизирате. Трябва просто да се отдадете на един стил напълно. Да не се страхувате да скочите изцяло в него.”

Открийте ред в хаоса



“Причината да се получава в този кадър е, че тоновете вървят добре заедно. Бордото съчетава всичко - то е тежко, сложно и прави аутфита да изглежда стабилен, въпреки хаоса.”

Стреснете самия себе си



“Този мъж носи панталон с наистина широка горна част, в стила на 80-те. Когато видите нещо на закачалка и си мислите: “О, това е много готино, но не съм сигурен дали е в мой стил”, тотова е моментът, когато трябва да пробвате и да разберете.”

More All fashion