Следва

Първи концерт на британската соул звезда Омар в София

Леонардо ДиКаприо и Paramount Pictures снимат филм за скандала в Volkswagen

Днес ни върви на този красавец - първо й завидяхме на хубавата му приятелка, че я вози с моторетка на гости на...

Movies & TV преди 8 години

Днес ни върви на този красавец - първо й завидяхме на хубавата му приятелка, че я вози с моторетка на гости на баба си, а сега имаме удоволствието да споделим една далеч по-професионална новина от битието на разкошния ДиКаприо.

Paramount Pictures и принадлежащата на актьора кинокомпания Appian Way се заемат с екранизацията на книгата на Джак Юинг, журналист от Ню Йорк Таймс, посветена на скандала около автоконцерна Volkswagen.

Главният холивудски защитник на околната среда и природолюбец придоби правата заедно с Paramount Pictures да снима филм, базиран на "Леко крупен, за да греши", книгата, посветена специално на жестокия скандал с фалшифицираните тестове за вредни емисии на автомобилите на Volkswagen в атмосферата. Нищо повече не се знае за заснемането, нито кой ще участва, нито кой ще е бъдещият режисьор.

В основата на литературното произведение лежи независимо разследване на нарушенията на най-големия в Европа автоконцерн, който, както се оказа, в продължение на много години (2009—2015) не е съблюдавал екологичните норми. Компанията фалшифицира резултатите от тестовете за отделянето на вредни газове в атмосферата чрез вложени в дизеловите автомобили чипове.

"Фолксваген" признаха, че са манипулирали резултатите от тестовете за вредни емисии на дизеловите си автомобили в САЩ, а германските власти смятат, че това се е случвало и в Европа. Последва чудовищен спад в цените на акциите, оставка на изпълнителния директор и заплахата от космическа глоба в размер на 18 милиарда долара за компанията.

Филмът от своя страна обещава да е силно въздействащ, като имаме предвид "родителите му", както и семката на историята. Чакаме.

More Movies & TV