Следва

Салата за сила с кейл и нар

Тайландска дъга от зеленчуци с ядки и босилек

 Тайландска дъга от зеленчуци с ядки и босилек

Food преди 8 години

Отново си приготвяме голяма купа с нудълс, защото просто има толкова много варианти на това семпло ястие. В този случай му прибавяме щедра шепа пресни зеленчуци, билки, ядки, както и обилна доза сос, леко пикантен, точно колкото трябва, за да ни стопли вечер.

Какво ще ни трябва:

120 гр. нудълс
1 тиквичка
1 червена чушка
половин глава жълт лук
2 моркова
2 супени лъжици зехтин
1 яйце, разбито
½ чаша фъстъци, бадеми или лешници, нарязани
½ чаша пресни подправки - магданоз, зелен лук, босилек

За соса:
3 супени лъжици кафява захар
5 супени лъжици зеленчуков бульон
2 супени лъжици оризов оцет
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжичка чили паста

Как да си я приготвим:

Поставяме несварените нудъли в купа със студена вода, за да омекнат. През това време нарязваме тиквичките, морковите, чушката и лука на тънки лентички.

След това приготвяме соса като смесваме всички съставки в буркан и разклащаме добре.

Загряваме супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън. Добавяме зеленчуците и разбъркваме периодично, оставяме на котлона за 2-3 минути или докато зеленчуците омекнат, но са все още свежи. Когато преценим, че са готови, ги оставяме в чиния настрана.

В тигана прибавяме втората лъжица зехтин, изчакваме да се нагорещи и добавяме нудълса, който преди това изцеждаме от водата. Те би трябвало да са омекнали досега. Като ги поставим в тигана, ги разбъркваме енергично за минута, добавяме соса и продължаваме да бъркаме за още минута-две, докато сосът започне да се сгъстява и се абсорбира от нудълса. Избутваме нудълса настрана в тигана, за да направим място за разбитото яйце, изсипваме го и го оставяме така за 30 секунди. След това го разбъркваме добре с пастата. Добавяме зеленчуците, разбъркваме и сваляме от котлона. Прибавяме ядките и пресните подправки. Сервираме веднага.
 

More Food