Следва

Грегъри Портър - 10 неща, които е добре да знаем преди да го чуем на живо в неделя вечер в София

Ретро фотографии на легендарната Лиз Тейлър от изложбата „Grit and Glamour"

Фантастични фотографии на младата Елизабет Тейлър бяха изложени в галерия в Лондон в рамките на изложбата „Grit and Glamour"...

Events преди 8 години

Фантастични фотографии на младата Елизабет Тейлър бяха изложени в галерия в Лондон в рамките на изложбата "Grit and Glamour". Петдесетте кадъра имат за цел да покажат многоликостта на една от световните кино икони и ролите й на амбициозна актриса, майка, съпруга и филантроп.

Изложбата е организирана по повод 30 години от включването на Тейлър в борбата против СПИН и ХИВ. „Целта й е да се знае повече за отдадеността на госпожа Тейлър в напредъка на проучванията на ХИВ/СПИН и да не се забравя за това. Искахме снимките да покажат нейните дух и решителност, като в същото време се придържат до легендата за нейната изумителна красота и пътят, който извървява докато стане една от най-прочутите холивудски актриси" – споделя Сузана Харисън от Getty Images Gallery.



More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?