Следва

Меню "бели зъби" - какво да ядем, за да ги запазим БЕЛИ

Дизайн за вдъхновение: ABSOLUT-но влюбени в луксозния „Дом на Еликс“

Разпростирайки се на площ от 1524 км.м, в самия център на Ню Йорк...

All About Life преди 8 години

Всички сме чували за легендарните музикални партита на ABSOLUT, за творческите инициативи на бранда и любопитния кръг от популярни лица и образи, с които свързваме марката гигант. Дали ще е Уорхоул, най-добрият барман в света или пък млад, но убийствено талантлив дизайнер, за когото не си подозирал досега – асоциациите винаги са уникалност, свобода, забавление и нещо наистина запомнящо се.

Точно затова изобщо не сме изненадани от интериорната визия на „Домът на Еликс“ – първият по рода си „дом“ на бранд. Разпростирайки се на площ от 1524 км.м, в самия център на Ню Йорк, необикновеното заведение предлага забавление и луксозен уют на своите посетители, които ценят вкуса на любимата си алкохолна напитка. Любопитен факт е, че освен бивша резиденция на американската звезда Мики Рурк, пространството е и лична квартира на изпълнителния директор на Absolut Elyx и вицепрезидент на марката за целия свят – Йонас Талин, чаровен до небесата мъж, който междувременно си приземи в София във вторник, даде божествена вечеря за отбрани /благодарим!/ и си замина, очарован, а интервюто ни с него идва веднага след почивнити дни.

Обществената част от лофта е разделена от частната с типично средновековен трик - само една от всички книги в библиотечната стена отваря входа към личния свят на господин Талин. За съжаление, тайната не ни е поверена. Заедно с недостъпните кътчета и подбрания кръг от посетители, заведението може да се похвали и с капацитет от 23 места, които са стилно допълнени с масивни дървени маси, стъклени полилеи в густавиански стил, контрастиращи диско топки и, разбира се, лимитираните медни кутии на известната водка.



Комбинацията от необработени индустриални материали, ретро дървени панели и бетонни конструкции, действа като идеалния фон за елегантно и незабравимо частно парти. Издържаната визия на интериора е дело на многократно награждавания дизайнер Шон Кларксън, работещ за ABSOLUT от близо две десетилетия. Доверявайки му се за пореден път, брандът преоткрива жилището, превръщайки го в „материална манифестация“ на позната водка. В тон с медния облик на скъпата бутилка интериорът изпъква с изискани материали като кадифе, перли, седеф и мед. Металните детайли, откритите тръби и дървени подпори напомнят за бунтарския дух и порива за свобода, основополагащи за имиджа на марката.



Този манхатански разкош чисто и просто крещи „Аз знам какво е лукс, знам какво е дизайн и определено знам в каква обстановка искам да бъда, докато пия любимата си водка!“ А на нас ни остава единствено да му се любуваме отдалече и да си поръчаме по още един коктейл от фината селекция на Elyx.
 























 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 11 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.