Следва

Черна рокля, бяла якичка - "Униформите" на Тея Трошанова

FASHION STARTER: Джулия вон Боем и "перфектното несъвършенство"

Тази история за Пепеляшка започва по познатия вече начин - с една случайна среща с Добрата фея. В случая на...

All fashion преди 8 години

Тази история за Пепеляшка започва по познатия вече начин - с една случайна среща с Добрата фея. В случая на Джулия Ван Боем въпросната фея се появява в лицето на тогавашната главна редакторка на Vogue Париж. "Имах късмета да работя с Карин Ройтфелд и да бъда неин личен асистент в продължение на години. Учех мода в École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, Карин си търсеше помощник и приятел ми предложи да кандидатствам. Помислих си: "Защо не?"

Да, точно така, след като се мести от Германия в Париж, когато е само на 18 години, вон Боем има шанса да бъде дясна ръка на Ройтфелд преди повече от десетилетие и да научи много от модната икона. Времето съвпада с момента, когато най-близките сътрудници на главната редакторка са Том Форд, който тогава работи за Gucci, и Марио Тестино - добра школа за един начинаещ.



Вървейки напред и нагоре в кариерата си, младата стилистка, точно както Ройтфелд, се мести в Ню Йорк, където освен като стилист на свободна практика работи и със солиден списък международни издания на Vogue, но също така и за осеяния със знаменитости Harper's Bazaar. Дните на Боем преминават в създаване на мечтани визии за красавици като Лара Стоун, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Дженифър Лоурънс, всички - под ръководството на, както се досещате - Ройтфелд, световният моден директор на Harper's Bazaar. Но напоследък менторската връзка между двете преминава на съвсем ново ниво: “Първият ми спомен от този моден свят е от кампаниите на Gucci и Saint Laurent. Тогава Карин е моят ментор, а сега е кръстница на второто ми дете.” Русокосата германка е омъжена за фотографа, с когото често работи, Бен Хасет, и двамата се радват на две дъщери - Джозефин и Елизабет.


Децата на Джулия, снимка Instagram

Не е особена изненада, че стилът на немкинята е силно повлиян от естетиката на Ройтфелд ерата във Vogue. Джулия е фен на американския дизайнер Wes Gordon, но не се страхува да го съчетае с очила с ретро оттенък от The Row. Боем някак без усилие успява да пресъздаде френския шик ала Бардо, който Том Форд създава за Gucci. "Всеки в модата всъщност мисли, че съм от Франция, моят стил е много френски", казва самата Джулия. Въпреки че много хора предполагат, че е от Париж, тя израства в малък град - Хинденбург, в родната Германия, в типичното немско буржоазно семейство. Любовта й към модата се заражда рано, още на осем години и още оттогава са мечтите й да се премести в столицата на модата. "Като момиче непрекъснато си правех дрехи и четях модни списания.” спомня си германката.



Но истинският й път в модния свят и намирането на личен стил започват с идването й в Париж. След като се присъединява към екипа на Ройтфелд, Боем започва процес на усъвършенстване. "Стилът ми стана по-елегантен, по-женствен и високият ток стана задължителен.” И така нейният стил започва да се откроява, още на пръв поглед забелязваме сякаш съчетаните без усилие детайли, които перфектно си пасват, за да създадат нейната философия за стил, а именно - "перфектно несъвършенство". Тази философия важи за всичко във външния вид на чаровницата, от дрехите до тайните за красота, които са типично френски. И все пак Боем отива отвъд границите почти непрестанно. Нейният стил най-добре се описва като изразителен, секси, шик.



“Когато започнах работо във Vogue, не знаех в какво се забърквам", спомня си с усмивка сега 36-годишната стилистка. “Но научих толкова много, като например какво означава да бъдеш шик. Че това се корени в тънката граница между сексапила и вулгарността и колко е важно да не се прекрачва тази фина линия, това е много френско.”

И съвсем естествено в съвременния свят, Джулия се превръща в любимка на фотографите, търсещи уличен стил, но германката е скромна и, оказва се, това не е любимото й амплоа. "Разбирам, че това е част от работата в момента, но има хора, които го правят много по-добре от мен. Разбира се, винаги се старая да се обличам добре, с най-добрите си неща, но не откачам, не бих заемала визии от дизайнерите например.”
В действителност, типичният аутфит на Боем е семпъл, включващ неутрални тонове и изобилие от черно, но винаги с нещо интересно в микса - пухено палто или извънгабаритен шал. "Не съм цветен човек", свива рамене: "Обичам кожа, обичам ефирност, малко сексапил и издръжливост. Нищо прекалено романтично или нежно."



През последните 18 месеца Джулия поема нова роля - личен стилист на Никол Кидман. "Никога не съм била стилист на знаменитост до сега, но бях работила с Никол в кампаниите за Jimmy Choo. Нямаше как да й кажа не, защото я обичам, нея и стила й.” Така, след години на създаване на стайлинг за списания и реклами, червеният килим е изцяло ново предизвикателство, въпреки че в случая помага това, “че на Кидман всичко й стои перфектно”, както самата стилистка казва. Предизвикателствата не спират до тук, защото отскоро е консултант за Wes Gordon, работа, която намира за невероятно завладяваща. "Започвам от много ранен етап в процеса, още от рисуването на моделите и избора на материи, оттам и през целия път до фактическото шоу. Важно е никога да не спирате да провокирате себе си.” категорична е стилистката. “Винаги се стремете да направите повече, опитвайте се винаги да изненадвате себе си във всичко, което правите.”

Въпреки че самата Боем е доста напреднала в кариерата си и е уважавана в средите, Ройтфелд продължава да има влияние върху нея. "Ние сме много свързани. Тя винаги ме е мотивирала да вървя напред. Старая се да правя същото и за моите асистенти. Когато искат да размахат крилата си, аз ги насърчавам. Опитвам се да ги накарам да разцъфнат, вместо да ги държа долу. Научих това от Карин.”

С Джулия, уроците от нейния успех и френския шик в примерите от личния й стил по-долу задаваме тона и на нашата пълноценна седмица: 
 













 





 

More All fashion