Следва

Захари Бахаров предизвиква пишещите в „Ръкописът”. Тази вечер в 21.00 по БНТ

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 19 - 25 октомври

В концепцията на изявата се акцентира върху различието и уникалността в развитието на „Изкуство в действие“ в сравнение със съществуващите арт формации в България.

Невероятната американска група Пинк Мартини се завръща у нас със зашеметяващ концерт на 21 октомври в зала 1 на НДК...

Events преди 8 години

Pink Martini - концерт

Кога: 21 октомври, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 1 

Невероятната американска група Пинк Мартини се завръща у нас със зашеметяващ концерт на 21 октомври в зала 1 на НДК.

Пинк Мартини са известни и с това, че знаят как да пленят и приковат за дълго вниманието на публиката и да я накарат да танцува още от първото парче.

През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл стои политическа кариера. Но вместо това той основава музикална група и кани състудентката си от Харвард Чайна Форбс за вокалистка.

Днес тази група, която той необмислено нарича „Пинк Мартини“, обикаля сцените с бляскавите си спектакли и събира овациите на многохилядна публика навсякъде по света!

Пинк Мартини има дванадесет музиканта и много често изпълнява своя многоезичен репертоар на концертните сцени и със симфонични оркестри, което прави изпълненията им още по-класни и заразителни. След като са свирили с повече от 40 оркестъра по цял свят, този път и в София те ще имат акомпанимента на симфониците.

Вход: билети в мрежата на Ивентим и на касата на НДК на цени от 40 до 100 лева.

Ана Моура - концерт

Кога: 29 октомври, 19:30 часа 
Къде: НДК, зала 1

Един от най-красивите гласове на музикалната сцена ще прозвучи в зала 1 на НДК на 29 октомври. Прекрасната португалка - Ана Моура, която българската публика познава от концерта й в зала „България“ преди 5 години, ще зарадва феновете си с разстърстващо си фадо. Няма друг глас като нейния. Той буквално помита слушателското пространство, а одухотвореността и вълнуващите й интерпретации я превъръщат в една от най-пленителните и завладяващи звезди в Европа и Америка. Ана е символ на дълбокия и изразителен стил, олицетворяващ португалската душевност и възпяващ универсални теми като любовта, раздялата и самотата.

Вход: билети в мрежата на Ивентим на цени от 50 до 100 лева.

Изкуство в действие - изложба

Кога: 22 октомври - 6 декември, откриване 22 откомври, 18:00 часа 
Къде: Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство

В Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство (САМСИ) ще бъдат представени част от творческите постижения на три поколения автори, свързани с дейността на най-старото артистично сдружение в България – „Изкуство в действие“. Изложбата е по повод двайсет и петата годишнина на сдружението. Обединява творбите на 30 артисти и документация за част от артистичните и образователните проекти на организацията, реализирани през последния четвърт век.

Наред със създадени специално за изложбата инсталации и концептуални творби, експозицията включва документални фотографии, принтове и видеоматериали, които отразяват основни раздели от дейността на „Изкуство в действие“, в това число: участия в международни и регионални фестивали за съвременно изкуство, изложби, художествени акции, пърформанси и културно-образователни проекти в страната и чужбина.

В концепцията на изявата се акцентира върху различието и уникалността в развитието на „Изкуство в действие“ в сравнение със съществуващите арт формации в България.

София Фюжън Фест

Кога: 23 - 24 октомври
Къде: Mixtape 5

На 23 и 24 октомври в София ще се състои второто издание на най-шарения, разнообразен, забавен и нетрадиционен музикален фестивал у нас – SOFIA FUSION FEST 2015!

В рамките на два дни, столичния клуб Mixtape5 ще посрещне десет от най-интересните по стил и облик родни банди, а на сцената му ще видим и чуем едни от най-впечатляващите и непознати за широката публика музикални инструменти! Българска фолколорна музика поднесена нетрадиционно, реге и женски вокален хор, тибетски звуци и хенг дръм формация са само част от “звуците” на фюжън феста.

Сред акцентите в програмата тази година безспорно ще е гостуването на сръбския духов оркестър KRISTIJAN AZIROVIĆ (на 23 октомври), който е многократен носител на голямата наградата на фестивала ГУЧА (за най-добър оркестър и за най-добър тромпетист). В размките на събитието музикални сили ще обединят още ”Тъпани и Гайди”, “WakeЪп project”, “Harlem Jazz”, проект “Зората”, група “Мерудия”, Хор “Кипри” и много други.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?